Vela nu le impune liberalilor cărășeni să voteze cu Orban, dar ei o vor face!

vela si orban

Până și Nelu Popa și Romeo Dunca l-au ales pe Ludovic Orban pentru șefia PNL, de la Florin Cîțu așteptând doar să plece de la Palatul Victoria!

Filiala PNL Caraș-Severin a decis în urma ședințelor Colegiului Director Județean din 16 si 17 septembrie, când au fost prezentate cele două moțiuni pentru Congresul din 25 Septembrie 2021, ca mandatul pentru cei 113 delegați din Banatul de Munte să nu fie imperativ pentru a se vota unul sau altul dintre cei doi candidați, Ludovic Orban, respectiv Florin Cîțu. Asta nu înseamnă însă că nu se știe cum vor vota liberalii cărășeni. Poate, cu câteva excepții, numărate pe degetele unei singure mâini.

„În ambele ședințe, filiala Caraș-Severin a votat cele două moțiuni, așadar cele două moțiuni propuse de cei doi candidați vor fi utile pentru viitorul PNL-ului. Și Florin Cîțu, și Ludovic Orban, liberali autentici, au venit cu idei, cu propuneri pentru a continua activitatea politică a partidului într-un mod cât mai bun, astfel încât în 2024 să fie tot la conducere. Așadar, nu cred că se putea vota împotriva moțiunilor pentru că ambele au pornit din dorința sinceră a fiecărui candidat de a face bine pentru România și pentru PNL. Consider că votul a fost logic și ambele moțiuni sunt bune pentru PNL și pentru țară. Mandatul nu este unul imperativ, pentru că în Regulamentul PNL este interzis ca mandatul să fie imperativ, mai exact conducerea filialei să impună delegatului să voteze într-o variantă sau alta. În consecință, fiecare votează cum consideră, așa cum simte. Am încredere că vom alege ceea ce este bine pentru România.”, a declarat Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin, pentru expressdebanat.ro.

La un moment dat, Nelu Popa, primarul Reșiței, se arăta nemulțumit de președintele Ludovic Orban. În plus, apropierea de Ilie Bolojan, Gheorghe Falcă sau Emil Boc îl conduceau mai degrabă spre susținerea lui Florin Cîțu. Într-un final s-a convins însă și el că Orban e mult mai potrivit să conducă PNL. L-a copiat imediat și Romeo Dunca. Mai sunt însă și alte lucruri care risipesc orice urmă de mister cu privire la opțiunea liberalilor din Caraș-Severin. Senatoarea de Timiș, Alina Gorghiu, i-a cerut lui Marcel Vela să schimbe taberele, să vină în „cea câștigătoare”, în echipa lui Florin Cîțu. Moțiunea “Forța Dreptei” depusă de candidatul Ludovic Orban, a fost susținută chiar de acesta, joi, la Caransebeș, în fața unei asistențe numeroase, în prezența tuturor vectorilor importanți ai partidului din județ. În schimb, Moțiunea “România liberală”, depusă de către candidatul Florin Cîțu, a fost prezentată de Rareș Bogdan și Alina Gorghiu, în fața unui număr mult mai mic, iar vocile critice nu au lipsit de această dată.

Marcel Vela insistă însă că decizia urmează să fie una individuală, în funcție de opțiunea personală a fiecărui delegat, ce va fi exprimată în mod statutar și democratic prin votul din 25 septembrie 2021 și e convins că, indiferent de rezultat, liberalii din cele două tabere de astăzi vor face echipă pentru România.