Deputatul Chira: „Cea mai bună variantă e ca liberalii și cei care se consideră votanți de dreapta să pornească o construcție nouă”

claudiu chira
untitled design set 970x90 px

Parlamentarul PNL de Timiș consideră nedreaptă decizia Biroului Executiv al PNL de excludere a fostului președinte Ludovic Orban din rândurile partidului. Claudiu Chira, susținător al lui Ludovic Orban, spune că partidul este astfel distrus, din interior, și consideră că singura cale de urmat este crearea unei noi construcții liberale, formată din cei care nu se mai regăsesc în PNL. 

„E semnalul că acest partid dorește a fi îngropat, după ultimele acțiuni, din ultimele două luni, parcă cineva vrea să distrugă acest partid. Și-a pus un plan în a reuși. Nu este o excludere propriu-zisă, este o propunere către Consiliul Național, acel consiliu va trebui să aprobe excluderea domnului Orban. Însă adâncește și mai mult criza în care se află partidul în momentul de față. Văd că din interior se dorește distrugerea partidului, acțiunile echipei de la conducere spre asta ne duc. Iată că nu doresc să aibă o continuitate, să facă pace cu președintele Orban, un om care se identifică cu PNL de aproape 30 de ani.”, a declarat Claudiu Chira, ca o reacție la decizia Biroului Executiv al PNL în ceea ce îl privește pe Ludovic Orban.

În contextul distrugerii partidului la care face referire, Claudiu Chira aduce în discuție și fuziunea PNL cu PMP, formațiunea înființată de fostul președinte Traian Băsescu. Vineri, președintele PMP, Cristian Diaconescu, a negat o fuziune cu PNL, prin absorbție. „Știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL sunt false”, a spus Diaconescu, citat de presa centrală.

„Dânșii (n.r, cei din PNL) doresc să aducă acum oameni noi în partid, să fuzioneze cu PMP, nu știu ce stil de management au acești conducători ai partidului. Vă dați seama, președintele Orban a fost propus către excludere de o persoană care a primit derogare de la președintele Orban ca să poată candida, mă refer la Florin Cîțu, și de la un fost președinte al tineretului social-democrat, și aici mă refer la Vâlceanu. S-a mai discutat despre această fuziune cu PMP și la începutul anului, și anul trecut puțin. Chiar conducerea PNL Timiș are o relație foarte bună cu primarii PMP, aceștia au participat la acțiunile PNL Timiș, s-au fotografiat cu lideri, cu parlamentari, cu Alin Nica, cu Alina Gorghiu, planul nu e de acum, planul e de mai demult. Văd această fuziune exact cum au văzut-o și românii, de aia nu au mai fost la guvernare și nu au intrat în Parlament, pentru că au fost foarte «apreciați». Ei, se pare că aceștia doresc să vină în PNL și să pună mâna pe cel mai vechi partid din UE, până la urmă.”, a mai spus Chira.

Cât despre calea de urmat, Chira vede una singură: un partid nou în care să se regăsească „liberalii autentici”:

„Cred că nu mai există cale de întoarcere. Consiliul Național care e alcătuit din aproape o mie de membri din aproape toată țara va avea un cuvânt de spus, dar ținând cont de ultimul congres, alegerile din Timiș și alte județe în care s-a furat cât s-a putut, cred că vor găsi o variantă să treacă decizia (n.r, excluderea lui Ludovic Orban) și prin Consiliul Național. Cea mai bună variantă e ca liberalii și cei care se consideră votanți de dreapta să pornească o construcție nouă, pentru că în momentul de față în PNL vor rămâne foarte puțini liberali autentici.” 

Deputatul a precizat și că va colabora foarte aproape cu liberalii din PNL Timiș care s-au regrupat într-o nouă platformă politică inițiată de consilierul local Raul Ambruș, însă „vom vedea ce decizie se ia și la București cu construcția unui partid liberal autentic, un nou partid de dreapta, sunt sigur că foarte mulți dintre cei care acum sunt în platformă vor colabora cu acest partid și își vor da demisia din PNL Timiș, câteva sute de oameni doar din Timișoara.”, a concluzionat Claudiu Chira.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/