Deputatul Benga avertizează: Demisia Mariei Giuricici, o mare greșeală!

banner publicitar

Parlamentarul PSD, prezent la prima ședință a Consiliului Local Reșița în noua formulă, a taxat bâlbele președintelui de ședință, Paul Vasile, și ale colegului acestuia de partid, Ion Pîrvănescu, dar a criticat în termeni duri și mai multe inițiative ale primarului Ioan Popa, adoptate de consilierii liberali în ciuda opoziției social-democraților!

Ioan Benga a ținut să le prea câteva lecții noilor consilieri locali ai municipiului, arătându-le unde ar fi greșit și explicându-le care vor fi consecințele votului exprimat de aceștia. Aș vrea să-i spun domnului Pârvănescu că îl ajut acum, data viitoare nu-l mai ajut. Procesul-verbal pe care l-ați făcut este al unei ședințe de îndată, nu cum ați citit dumneavoastră, ședință ordinară. Trebuie să corectați procesul-verbal!”, a fost prima observație a deputatului PSD.

Dacă în cazul primei observații e vorba despre o eroare materială, ce poate fi corectată foarte ușor, a doua problemă ridicată de Ioan Benga ar putea încurca lucrurile la SC Piețe. Cel puțin așa susține parlamentarul: În altă ordine de idei, o altă greșeală foarte mare pe care ați făcut-o, ați demis-o pe doamna Maria (n.r. – Maria Giuricici) de la SC Piețe. Știți că în această situație Consiliul Local este asociat cu Prescom, care este reprezentată prin Tudor și Asociații, și are 1 la sută acolo și nu puteți să luați o astfel de hotărâre?! Rămâne să vedeți, probabil că ea va fi întoarsă înapoi și lucrurile vor demonstra că trebuie să fiți mai atenți. E foarte ușor să ne scăpăm de oameni și îmi pare foarte rău că este o teamă indusă în rândul conducătorilor de servicii din Primăria Reșița. Probabil că unii dintre ei vor lua drumul casei”.

În finalul intervenției sale, deputatul Benga le-a atras atenția consilierilor locali să pună mâna și să citească bine Regulamentul de funcționare al Consiliului Local, precum și Legea administrației publice locale!