Pas cu pas în handbalul feminin. CSU Reșița vrea să aibă un cuvânt de spus în noul sezon

Echipa feminină de handbal Universitatea Reșița și-a reluat astăzi pregătirile pentru noul sezon competițional. Primul antrenament al verii a avut loc pe stadionul de atletism din cartierul Lunca Bârzavei.

Din lotul cu care CSU Reșița a abordat sezonul precedent al Diviziei A au plecat două handbaliste, coordonatorul de joc Irina Munteanu, la CSU Oradea, și extrema stângă Alexandra Mihai, căreia i-a expirat contractul cu formația studențească din municipiul de pe Bârzava. În pregătiri au sosit două tinere handbaliste, care sunt în vederile antrenorului Cristian Busuioc pentru sezonul viitor, extrema dreaptă Alexandra Bucur, de la CSS Dinamo Brașov, și pivotul Diana Boriceanu, de la SEPSI Sf. Gheorghe. Echipa reșițeană se va pregăti pe plan local în această săptămână, după care, din 29 iulie, se va afla în cantonament pe Litoral. Singura jucătoare indisponibilă din lotul CSU este portarul Andra Ioța, care a suferit recent o intervenție chirurgicală. De asemenea, este posibil ca pivotul Raluca Buia să nu mai evolueze din sezonul viitor pentru formația reșițeană.

“Ne pregătim pentru această ediție de campionat, momentan am făcut doar înscrierile și așteptăm să vedem în ce serie vom fi repartizați de către Federația Română de Handbal. Săptămâna aceasta vom fi în Reșița, cu o reacomodare la efort, urmând ca de la finalul săptămânii să facem un stagiu de pregătire centralizată sub forma unui cantonament pe litoralul Mării Negre, din 29 iulie până în 7 august. Nu mai sunt la echipă Irina Munteanu și Alexandra Mihai, iar momentan la antrenamente sunt două sportive noi, Alexandra Bucur, de la CSS Dinamo Brașov, și Diana Boriceanu, de la Sfântu Gheorghe. Suntem în discuții, eu îmi doresc să rămână, așteptăm să perfectăm contractele și să avem o discuție cu conducerile cluburilor de unde sunt ele. De asemenea, mai avem discuții și cu alte sportive din țară. De plecat, în momentul de față nu va mai pleca nimeni. Dar ar mai trebui să vină sportive, pentru că sezonul este lung și avem nevoie de mai multe jucătoare”, spune antrenorul Cristian Busuioc.

Antrenorul echipei reșițene este convins că viitoarea ediție de campionat va fi una destul de puternică: “În acest an, va fi o ediție interesantă a Diviziei A, ținând cont de faptul că avem echipe cu nume care vor evolua pe scena a doua a handbalului românesc. E vorba de Baia Mare, care se reorganizează și va intra din nou la Liga a II-a, Deva, care nu a reușit să promoveze, Sebeșul, care a retrogradat. Mai mult ca sigur, vom fi cu aceste trei echipe în serie și zic eu că va fi o ediție de campionat puternică în acest an. Ca și până acum, ne dorim să obținem o clasare cât mai bună și să contăm în această serie a campionatului național de Divizia A”, a mai precizat Cristian Busuioc.
CSU Reșița a încheiat precedentul sezon al Diviziei A, Seria B, pe locul al V-lea, câștigând meciul de clasament cu ocupanta poziției a V-a din Seria A, CSM București II.