Deputaţii de Timiş, atacuri furibunde la preşedinte: „Iohannis, nu-ţi bate joc de Constituţie! Există şi varianta suspendării!”

banner publicitar

Deputaţii de Timiş Matei Suciu şi Marian Cucşa au luat atitudine împotriva preşedintelui României. „Iohannis nu-i preşedintele meu nici al tău”, spune Matei Suciu. Cucşa este şi mai incisiv şi exclamă: „Iohannis, nu-ţi bate joc de Constituţie! Există şi varianta suspendării!”.

Cei doi deputaţi de Timiş, unul din partea PSD, iar celălalt reprezentând Forţa Naţională au lansat atacuri pe Facebook la adresa lui Klaus Iohannis, spunând că răul României actuale este chiar preşedintele ei. Suciu spune că Iohannis sfidează exerciţii democratice, legi şi constituţii şi curţi constituţionale.

„Iohannis nu-i președintele meu și cred că nici al tău. E clar acum? Au curs destule ore, astăzi, pentru a ni se reconfirma că răul cel mai mare din povestea tristă a României actuale este chiar președintele ei. PSD a propus o soluție responsabilă, rațională, în spiritul Constituției, pentru guvernarea țării, care are și sprijinul unei majorități parlamentare. Ce-a făcut Klaus Iohannis? A anunțat – tot ca un vătaf plin de sine, căci doar de aici vine modelul afișat de liberalii săi – înainte de consultări – pentru a-și reconfirma micimea – că nu va da mandat PSD, optând, așadar, pentru o criză în locul unei decizii inteligente. Evidența că PNL și premierul Orban nu au majoritate în acest moment… nu e de nasul președintelui. El poate sfida exerciții democratice, legi, Constituții, Curți Constituționale, orice, oricând, oricum, obligatoriu cu zâmbetul fals pe față și dinții încleștați, căci e vătaful României”, scrie pe Facebook Matei Suciu.

Acesta continuă şi se întreabă retoric dacă preşedintele nu ar trebui să fie garantul respectării Constituţiei ca şef de stat şi dacă nu ar trebui să desemneze un premier care poate forma o majoritate.

„Ce contează iminenta parașutare a României într-o lungă și chinuitoare criză politică, ale cărei costuri economice să fie suportate de români? Care români? Nu-s liberalii săi, deci nu contează ca un tot, în întregime! Și-apoi, ordinele sunt ordine…
Pentru Klaus Iohannis contează doar reinstalarea ridicolului Guvern LO, aservit la rându-i celor mari și tari, de aici sau de oriunde, care să continue înjosirea poporului, îndatorarea lui până la epuizare, de ce nu și împuținarea lui (privatizarea Sănătății NU este în interesul pacienților!), oricum terminarea sa morală, psihică și financiară. PSD continuă lupta, vă asigur. E inegală și nedreaptă, dar, acum, mai mult ca oricând, vitală. Nu ne lăsăm România vândută
atât de josnic!’’, exclamă Matei Suciu

Deputatul Marian Cucşa, care este şi vicepreşedintele Comisiei SRI, este şi mai drastic şi îl atenţionează pe preşedinte că există şi varianta suspendării.

„Iohannis, nu-ţi bate joc de Constituţie! Există şi varianta suspendării! Prin votul împotriva Guvernului Orban-Iohannis s-a dovedit că o majoritate solidă din Parlament este împotriva acestui guvern care a îngenuncheat România! Prin comportamentul abuziv şi declaraţiile de după moţiune, preşedintele aruncă Parlamentul la gunoi, transformă forul suprem de reprezentare al poporului într-un personaj de figuraţie, lucru extrem de grav şi de nepremis în democraţie! Respectând instituţia consultărilor cu partidele politice, respectând legea, respectând constituţia, respectând voinţa cetăţenilor români, asta înseamnă normalitate!”, scrie Marian Cucşa pe Facebook.