Un milion de lei în plus pentru activități sportive! Dobra: „Nivelul de performanță lasă de dorit în România”

Aproximativ 20 de persoane au participat la dezbaterea privind ghidul de finanțare nerambursabilă din fonduri publice a proiectelor sportive. Discuțiile au avut loc la Consiliul Județean Timiș.

Întâlnirea a fost deschisă de Călin Dobra care a anunțat că, în acest an, suma propusă pentru finanțarea activităților sportive a crescut cu un milion de lei față de anul trecut. Președintele CJT a subliniat însă că România este codașă atunci când vine vorba de nivelul de performanță în sport.

 „Știu că pe parcursul anilor au fost fel și fel de variante neplăcute pentru anumite cluburi și nu au putut beneficia de finanțare de la Consiliul Județean. Noi totuși am încercat să creștem suma față de execuția anului trecut cu aproximativ un milion de lei. Nivelul de performanță al activităților sportive la momentul acesta, în România, în județul Timiș, lasă de dorit. În ceea ce privește Jocurile Olimpice ați văzut cu toții unde s-a poziționat România. Acesta este un lucru foarte dureros. Pe partea cealaltă bineînțeles că se pot obține finanțări și pe ceea ce înseamnă proiecte sportive, activități pe o anumită perioadă de timp. Sper să concepeți activități care să aibă un impact cât mai extins la nivelul județului Timiș. Trebuie să monitorizați ceea ce înseamnă ghidul, să respectați procedurile pentru că discutăm de bani publici”, a spus Dobra.

Sumele vor fi acordate în baza ghidului supus astăzi dezbaterii. Nemulțumirile au fost legate de anumite restricții care nu s-ar regăsi și în legislație și au fost solicitate mai multe modificări. Acestea urmează să fie analizate. Potrivit proiectului de buget pentru anul 2020, în ceea ce privește sportul, au fost puși la bătaie peste 3 milioane de lei.