Deputata Valeria Schelean-Șomfelean, la momentul bilanțului. Mesaj pentru cei care i-au acordat încrederea și votul

Unul dintre cei mai activi parlamentari pe care i-a avut județul Caraș-Severin, o prezență obișnuită la posturile naționale de radio și TV, își prezintă bilanțul la finalul celui de-al doilea mandat în Camera Deputaților. Valeria Schelean-Șomfelean vorbește despre inițiative legislative, luări de cuvânt în plen și despre voturi decisive.

Deputata Valeria Schelean-Șomfelean se află la finalul celui de-al doilea mandat de parlamentar. În anul 2012 a fost aleasă deputat în circumscripția electorală nr. 11 Caraș-Severin, colegiul uninominal nr. 5, din partea PDL. În anul 2015 alege tabăra Partidului Național Liberal, aceeași formațiune din partea căreia candidează în 2016. Cu pregătire în domeniul juridic, Valeria Schelean-Șomfelean devine o imagine reprezentativă a PNL la nivel național, luând frecvent cuvântul nu doar în plen, ci și în emisiuni cu subiecte controversate.

Considerându-se responsabilă să se adreseze celor care i-au acordat votul în urmă cu 4 ani, deputata de Caraș-Severin prezintă bilanțul activității din perioada 2016-2020, atunci când, la fel ca în mandatul anterior, a făcut parte din Comisia Juridică.

„Au fost patru ani cu provocări intense, patru ani în care am luptat, folosind toate instrumentele constituționale aflate la îndemâna unui parlamentar, pentru a rezolva problemele reale ale comunității noastre. M-am asigurat că vocea județului nostru este auzită și respectată atât la nivel parlamentar, cât și guvernamental. Am inițiat, alături de colegii mei din PNL, proiecte legislative menite să îmbunătățească modalitatea în care societatea noastră funcționează, fie că vorbim de educație, de sănătate, de protejarea categoriilor vulnerabile, de justiție, de administrație sau infrastructură. Am convingerea că proiectele mele vor fi susținute și în următorii patru ani prin vocea Partidului Național Liberal, iar munca începută de mine va fi continuată cu aceeași convingere în viitorul Parlament.”, spune Valeria Schelean-Șomfelean.

Ca membru în Comisia Juridică, a susținut mereu că justiția trebuie făcută în sala de judecată, așa că a votat în favoarea cererilor venite din partea procurorilor pentru anchetarea, reținerea și arestarea preventivă a parlamentarilor. A votat totodată pentru Legea recursului compensatoriu și pentru introducerea în Codul Penal a confiscării extinse a averilor ilicite. A fost coinițiator al mai multor legi menite să apere drepturile și interesele copiilor, precum Legea prin care a fost înființat Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Potrivit site-ului Camerei Deputaților, Valeria Schelean-Șomfelean a avut 14 luări de cuvânt în 14 ședințe, dintre care 3 au fost declarații politice. Alte 4 declarații politice au fost depuse în scris. A avut 41 de propuneri legislative, 8 dintre ele fiind promulgate legi. A avut 44 de întrebări și interpelări și întrebări și a votat 24 de moțiuni împotriva Guvernului PSD-ALDE.