Deputat PNL, despre propunerea USR PLUS de scoatere de pe cărțile de identitate a adresei de domiciliu: „O lamentabilă pesedizare a principiilor”

Parlamentarul liberal de Timiș, Cosmin Șandru, spune că dezaprobă categoric propunerea colegilor de coaliție prin care adresa de domiciliu să fie scoasă de pe cărțile de identitate. Șandru consideră că cei de la USR PLUS au arătat „o lamentabilă «pesedizare» a principiilor”.

„Dacă propunerea venea din partea social-democraților putea fi lesne de digerat, având în vedere faptul că PSD a «brevetat» în urmă cu câțiva ani «Operațiunea Autobuzul» la vot, încercând să manipuleze rezultatul alegerilor în localitățile unde își doreau să obțină un rezultat bun și au făcut, vă amintiți, din Teleorman cel mai căutat județ turistic. Colegii de coaliție au arătat, prin propunerea de ieri, o lamentabilă «pesedizare» a principiilor, fapt pe care eu, din postura de liberal, îl dezaprob categoric.”, a declarat Cosmin Șandru, deputat PNL de Timiș.

Șandru afirmă și faptul că o astfel de modificare a actelor de identitate ar înclina balanța la alegeri în favoarea primăriilor mari, sacrificând comunele mici.

„Poate funcționa și la influențarea alegerilor din localități mai mici. De exemplu, un student mai popular își ia colegii de la facultate într-o excursie de câțiva km la Secaș și înscăunează un primar cu o mână de voturi, chiar dacă acești tineri nu cunosc localitatea și vor genera, astfel, efecte asupra unei comunități căreia nu îi cunosc nevoile și problemele. Lăsând la o parte încurcăturile de la urne, sunt curios cum cred colegii de la USR Plus că se vor efectua controalele la deținătorii de arme de foc și multe alte controale făcute de autorități. De asemenea, cum sfătuiesc ei efectuarea diverselor operațiuni administrative cum ar fi recensământul populației sau corespondența între unitățile administrativ-teritoriale si toți contribuabilii?!”, a concluzionat Șandru.

Recent, vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a declarat că va propune coaliţiei de guvernare ca eliberarea actului de identitate să nu fie condiţionată de specificarea adresei de domiciliu. Barna a argumentat că această modificare ar permite o participare la vot mai flexibilă și mai firească.