2.300 de locuri fără taxă, disponibile la Universitatea de Vest din Timișoara pentru admitere

Universitatea de Vest din Timișoara pune la bătaie pentru admiterea din acest an în ciclul de studii universitate de licență 2.300 de locuri bugetate. Procesul oficial de admitere va începe în scurt timp. Aspiranții la studii universitare se vor putea înscrie prin intermediul platformei online special creată.

În premieră, toate categoriile de locuri finanțate public sunt în acest an suplimentate, cumulând cel mai mare număr total al locurilor din ultimii ani.

În ciclul de studii universitare de licență, cele 2.300 de locuri fără taxă sunt repartizate astfel: Facultatea de Arte și Design – 119; Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie – 172; Facultatea de Drept – 138; Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor – 521; Facultatea de Educație Fizică și Sport – 98; Facultatea de Fizică – 67; Facultatea de Litere, Istorie și Teologie – 324; Facultatea de Matematică și Informatică – 239; Facultatea de Muzică și Teatru – 78; Facultatea de Sociologie și Psihologie – 250; Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării – 198; la nivelul UVT, pentru candidații de etnie romă – 15; la nivelul UVT, pentru candidații din medii socio-economice defavorizate/proveniți din sistemul de protecție socială/centre de plasament – 15; la nivelul UVT, pentru candidații absolvenți ai liceelor din mediul rural – 66.

În ciclul de studii universitare de masterat, cele 2.500 de locuri fără taxă sunt repartizate astfel: Facultatea de Arte și Design – 71; Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie – 105; Facultatea de Drept – 68; Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor – 371; Facultatea de Educație Fizică și Sport – 62; Facultatea de Fizică – 56; Facultatea de Litere, Istorie și Teologie – 170; Facultatea de Matematică și Informatică – 139; Facultatea de Muzică și Teatru – 45; Facultatea de Sociologie și Psihologie – 145; Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării – 93; la nivelul UVT, pentru candidații de etnie romă – 5; la nivelul UVT, pentru candidații din medii socio-economice defavorizate/proveniți din sistemul de protecție socială/centre de plasament – 20; pentru programele de studii universitare de masterat didactic – 50.

Elevii de performanță pot beneficia de facilități și oferte diversificate prin înscrierea la Vest. Acestea constau în subvenții și burse, integrarea în proiecte de cercetare, facilitarea participării la conferințe naționale și internaționale, flexibilitate pentru personalizarea unui traseu educațional prin alegerea disciplinelor și a celorlalte activități didactice și de cercetare din cadrul altor facultăți, dar și cazare și acces cu abonament la bibliotecă, acces la bazele sportive și la seria de evenimente speciale pe care UVT le organizează.

Universitatea de Vest din Timișoara a traversat cu bine lunile de pandemie mizând pe digitalizare, dar și pe puterea rețelelor universitare și pe coeziunea europeană universitară, pentru că în pandemie s-a dezvoltat atât proiectul UNITA – Universitas Montium, o rețea universitară europeană formată din șase instituții de învățământ superior aflate în cinci țări de limbi romanice, sau aderarea noastră la rețeaua EUnivercities, cât și proiectul Alianței Timișoara Universitară ATU. Ne aliniem acum toate resursele și disponibilitățile pentru noua sesiune de admitere, din vara 2021, cu un plus de locuri fără taxă la ciclul de licență și la cel de masterat și doctorat, însumând peste 10600 de locuri, dintre care 3700 finanțate de la bugetul de stat. Îndemnul Become Your Best devine realitate, dându-i fiecărui tânăr talentat șansa de a-și maximiza potențialul.”, a transmis rectorul UVT, Marilen Pirtea.

Informații despre oportunitățile pe care UVT le oferă pot fi accesate pe site-ul dedicat procesului de admitere. Cei care vor să fie printre primii care află când va fi deschisă platforma de depunere a dosarelor își pot lăsa adresa de e-mail aici.