Deputat PNL de Timiș: „Libertatea personală, mai ales în privința deciziei vaccinării, nu poate să primeze și să impieteze asupra dreptului la muncă al celorlalți”

pirtea
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Parlamentarul Marilen Pirtea îi cere ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să se exprime categoric în favoarea depolitizării complete a deciziei asupra motivării pentru introducerea certificatului Covid. Deputatul liberal spune că PNL este categoric pentru introducerea certificatului și, în context, apreciază că dreptul la muncă al oamenilor primează în fața deciziei personale a unei persoane de a nu se vaccina.  

Într-o postare publicată pe Facebook, deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea, critică schimbarea tonului ministrului Rafila în ce privește introducerea certificatului verde la locul de muncă, „aproape de limita renunțării”. 

„PNL este categoric pentru introducerea Certificatului StopCovid, o măsură adoptată în mai multe state europene, cu grade diferite și maniere specifice de implementare. Libertatea personală, mai ales în privința deciziei vaccinării, garantată constituțional, nu poate să primeze și să impieteze asupra dreptului la muncă al celorlalți. Când condițiile de muncă implică multe obligații foarte specifice, contextualizând un set de obligații profesionale, între care se află și obligația de a proteja sănătatea celorlalți, atunci, pe lângă libertatea individuală de a apela sau nu la vaccinare, devine foarte importantă și obligația profesională de a asigura protecția colectivă a sănătății. Despre asta e vorba atunci când se dezbate introducerea Certificatului StopCovid în mediile profesionale. Până când reușim să adoptăm în Parlament legislația Certificatului StopCovid, iată că asistăm la prologul valului 5, cu aproape 4.000 de infectări în ultimele 24 de ore, a doua zi consecutivă în care se dublează numărul de infectări cauzate de Covid-19.”, a explicat Marilen Pirtea.

1000x100 casa brutarului

În calitate de parlamentar, Pirtea îi cere ministrului Sănătății să se exprime categoric în favoarea depolitizării complete a deciziei asupra motivării pentru introducerea Certificatului StopCovid și să lase Institutul de Sănătate Publică și Comisia de Epidemiologie din minister rolul de a se exprima public, pe bază de argumente științifice.

Parlamentarul mai spune și că îl așteaptă pe ministrul Sănătății să prezinte comisiilor de specialitate din Legislativ setul de argumente și concluzii științifice pe care ISP și Comisia de Epidemiologie le pot formula în legătură cu adoptarea acestui certificat.

expres banat 1000x100 (2)