„Depopularea ne omoară! E un drum județean care e impracticabil!”

Primarul Mirco Lechici nu-și face probleme în privința locurilor de muncă pentru oamenii din comunitatea pe care o conduce, ci îl preocupă mai degrabă fenomenul depopulării, resimțit în special în satul Vrăniuț, localitate pe care tot mai mulți aleg să o abandoneze din cauza stării drumului.

În momentul de față locuitorii din Răcășdia își desfășoară activitatea fie în domeniul agriculturii, fie sunt angajați la unul din cei cinci investitori străini care au hotărât să-și dezvolte afacerile atât în comunitatea condusă de Lechici, cât și în cea condusă de primarul Oraviței, Dumitru Ursu: Bardeau Holding, SC DJ&B Agroproduct SRL, SC Banat Farming, Agri Consortium și TRW Oravița. „Avem pe raza comunei trei fermieri, dar și aceste firme străine la care parțial lucrează tinerii din sat. Chiar dacă se practică la scară mică, totuși se face agricultură în Răcășdia. Sunt tineri care au proiecte, cărora le place ceea ce fac și se țin de treabă. De asemenea, la TRW Oravița lucrează undeva la 50-70 de persoane.”, a subliniat edilul.

Deși locuri de muncă sunt, o parte din populație preferă să muncească peste granițele țării, lucru care susține fenomenul depopulării. Cu toate acestea, supărarea cea mai mare a lui Lechici este legată de satul Vrăniuț, acolo unde numărul locuitorilor se află într-o scădere continuă: „Pe localitatea Vrăniuț depopularea ne omoară. E un drum județean acolo care e impracticabil”.

În ciuda faptului că pentru șeful administrației publice locale de la Răcășdia drumul de la Vrăniuț reprezintă prioritatea numărul unu, pentru județ, după cum subliniază primarul, „acest drum poate fi prioritatea cu numărul 100”. Chiar și așa, edilul nu-și pierde speranța ca acel tronson de drum să fie reabilitat cândva: „Sunt drumuri proaste în general! Probabil ei prioritizează în felul lor, cu toate că noi am vrea să-l facă pe al nostru și tot așa”.