Depopulare și colaps! Luminița Jivan, atenționată cu privire la coșmarul spre care se îndreaptă județul Caraș-Severin

Primarul comunei Berzasca nu s-a sfiit să declare public aprecierea față de eforturile deputatului Luminița Jivan pentru județul Caraș-Severin, cum de altfel nu s-a sfiit să-i împărtășească acesteia și anumite temeri pe care le are în calitate de reprezentant al comunității pe care o gospodărește.

Petru Nicolae Furdui vorbește în termeni foarte duri atunci când își aduce aminte de campaniile electorale (indiferent de natura lor), în care alegătorilor li se transmitea următorul mesaj: „Dacă vom ajunge la putere, vom mări salariile, vom face asta și cealaltă”, sloganuri care, în concepția edilului, au condus la depopularizarea județului Caraș-Severin. Ori, „dacă erau rezolvate problemele în fiecare comunitate și ridicat standardul de viață al fiecăreia dintre acestea, așa cum se poate realiza prin aceste programe care s-au făcut pentru fiecare comunitate, cu siguranță, lucrurile stăteau altfel astăzi”, atenționează primarul prin intermediul expressdebanat.ro.

Furdui spune că, deși sunt benefice proiectele care se derulează actualmente în diferite comunități, există riscul, risc pe care i l-a comunicat inclusiv șefei PSD Caraș-Severin, ca de aceste beneficii să nu mai aibă cine să se bucure, „pentru că nu o să mai fie populație”.

Apă, canal, infrastructură – investiții pe termen scurt, în lipsa sustenabilității financiare post-implementare

O altă problemă care ar putea avea efecte devastatoare în viitor se referă la incapacitatea comunităților sărăcite de a susține financiar funcționalitatea, la parametri normali, a tuturor proiectelor (apă, canal etc), pensionarii fiind nevoiți să opteze între următoarele variante: „a-și plăti impozitele, a-și plăti utilitățile sau a-și plăti medicamentele”.

Primarul merge mai departe și spune că, indiferent dacă vorbim despre o comunitate mare sau mică, cheltuielile de personal, în privința serviciilor de apă și canal, sunt aceleași. Și atunci, neasigurând un flux de funcționare, fiecare comunitate va fi sortită, mai devreme sau mai târziu, colapsului. Odată cu creșterea prețurilor la serviciile sus-amintite, prețuri care nu vor putea fi susținute de cetățean, falimentul societăților din subordinea Consiliului Local sau chiar cel al administrației publice locale va fi de neevitat.

„Sunt lucruri pe care le-am experimentat și le-am trăit! Sunt lucruri pe care le-am adus în atenția acestor oameni politici care și-au cerut votul acum și-l vor mai cere și la prezidențiale, și la alegerile locale, și la parlamentare, oameni cărora le voi spune, de fiecare dată: «Trebuie găsite soluții pentru a putea susține aceste servicii»”, a concluzionat Petru Nicolae Furdui.

CITEȘTE ȘI: „Fata aceasta chiar merită apreciată! Dacă făcea politică, avea mai puține realizări”


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/