Călin Dobra: „Primăria și primarul iau în glumă subiectul sălii polivalente”

Disputa pe tema locației viitoarei săli polivalente din Timișoara continuă. Președintele Consiliului Județean Timiș a susținut faptul că reprezentanții Primăriei Timișoara, în frunte cu edilul orașului iau în glumă subiectul referitor la sala polivalentă.

Vă reamintim că reprezentanții din administrația orașului, în cadrul unei ședințe de Consiliu Local, au hotărât ca terenul aflat lângă Stadionul „Dan Păltinișanu” să fie predat CNI-ului. Cu toate că CNI nu a dat un răspuns clar în privința amplasamentului, primarul Nicolae Robu ar fi demolat mai multe construcții aflate în bază sportivă, în mod ilegal, conform afirmațiilor președintelui CJ Timiș.

„Eu cred că la momentul acesta primăria și primarul municipiului Timișoara iau în glumă prea mult acest subiect al sălii polivalente. Sunt acte doveditoare că e clar că există o bază sportivă pe terenul respectiv. Fișe de inventar, hotărâri ale consiliului cu toate investițiile. Legea spune foarte clar: ca să demolezi o bază sportivă trebuie să obții o Hotărâre de Guvern. Nu ai voie să faci un demers până nu ai o Hotărâre de Guvern care îți dă acceptul de demolare și care te obligă să construiești o altă bază sportivă.  E o lege foarte clară. La momentul acesta am văzut demersurile pe care le-a făcut Primăria Timișoara. Sunt ferm convins că instituțiile care au abilități vor controla aceste demersuri.”, a spus Călin Dobra.

Discuții între Nicolae Robu și Călin Dobra pe tema sălii polivalente au existat, însă fără niciun rezultat.

„Nu am refuzat niciodată invitația domnului primar. Am avut anumite discuții, nu a fost o sincronizare de program. Tot timpul mă întâlnesc cu primarul dacă sunt proiecte importante. În ultima perioada ne-am întâlnit la Ziua Județului, cu o întârziere din partea dumnealui.”, a spus președintele CJ Timiș.

Vicepremierul Daniel Suciu a anunțat, în primăvara acestui an, că îi va convoca pe cei doi (Călin Dobra și Nicolae Robu – n.r.) la o întâlnire legată de Sala Polivalentă. Cu toate acestea, întrevederile nu au avut loc nici până astăzi.

 „Nu s-a mai întâmplat întâlnirea de la București pentru că dânsul a făcut aceste demersuri care mi-au fost aduse la cunoștință de către consilierii locali PSD, care au primit proiectul chiar în ședința de plen. Văzând că face acest demers de unul singur, stau și mă întreb dacă întâlnirile își au rostul.”, a declarat Călin Dobra.

Vă reamintim că președintele Consiliului Județean Timiș a propus ca sala polivalentă să fie amplasată în comuna Giroc, în timp ce primarul orașului dorește ca amplasarea sălii polivalente să fie în Timișoara.