Deponeul de zeci de milioane de euro de la Lupac nu bagă nicio primărie în faliment! Vin bani din rectificarea bugetară!

Administratorul public al județului Caraș-Severin, Marius Damian, îi liniștește pe edilii care spun că au ajuns la fundul sacului din cauza costului uriaș pe care îl presupune astăzi gestionarea deșeurilor în localitățile județului.  

Instalat recent în funcția de administrator public, Damian a primit de la președintele CJ Silviu Hurduzeu o listă scurtă cu probleme care au nevoie de soluții urgente. Lista respectivă e deschisă de centrul integrat de management al deșeurilor, pentru care Uniunea Europeană a acordat zeci de milioane de euro, dar care nu e funcțional nici la câțiva ani după consumarea termenului prevăzut inițial. „Deponeul de la Lupac e o problemă județeană chiar foarte, foarte importantă, pe lângă drumurile județene. Am luat legătura cu constructorul de la Severin și am pus efectiv pe hârtie niște date concrete pe care să și le asume. S-a dărâmat acel acoperiș și automat a trebuit o autorizație nouă de construire, în care se cereau trei avize foarte importante. Două dintre ele urmează ca până la sfârșitul lunii să fie date. Sunt necesare pentru a reface acoperișul. În 18 septembrie s-au deschis plicurile pentru câștigătorul licitației pentru acel bazin. Apoi firma de la Pitești va trebui să se apuce cu adevărat de muncă, poate reușim să ducem totul la bună îndeplinire și în această toamnă să-i punem la dispoziție deponeul”, a declarat Damian pentru expressdebanat.ro.

Cum e posibil ca pe atâtea zeci de milioane de euro ce se construiește astăzi să se surpe mâine?! Va plăti cineva pentru tot prejudiciul creat și suportat din bugetele locale?! Din buzunarele oamenilor, până la urmă! „Într-adevăr, sunt niște probleme tehnice, proiectul la unul din depozitele acestea efectiv nu a rezistat și partea stângă s-a prăbușit. Eu sunt convins că vom reuși să găsim soluția până la sfârșit. În faliment nu știu dacă se va intra pentru că vor mai fi acum și rectificările de buget. E un pic blocat Guvernul, dar sperăm ca în cel mai scurt timp să fie o deblocare și să poată să facă rectificarea atât de mult dorită nu numai de primarii PSD, de toți primarii din țară. Eu zic că vom reuși până la sfârșitul anului să deblocăm acest proiect. A fost un incident, nici constructorul nu și l-a putut explica. Nu sunt în măsură în acest moment să spun că e vinovat x sau y, sunt mai mulți factori care poate au contribuit la acest incident. Eu nu vreau să fac acuzații, eu mi-am propus acum să reintegrăm echipa și să reușim să dăm drumul la deponeu până la sfârșitul acestui an”, a mai spus administratorul public al județului.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)