Autoritățile județene încă mai așteaptă finalizarea proiectului pentru noul stadion de la Timișoara, ca să poată organiza licitația pentru demolarea arenei actuale.
Sunt întârzieri de aproape un an în demersurile de demolare a arenei „Dan Păltinișanu”, a explicat președintele CJ Timiș, generate de absența unor avize necesare pentru studiul de fezabilitate a noului stadion.
„Ordinul de începere pentru studiul de fezabilitate s-a dat anul trecut, în primăvară. E categoric o întârziere de aproximativ 10 luni, după calculele noastre, și de aceea am sunat și proiectantul, și ministrul, am avut și o întâlnire cu ministrul, în această direcție, de punere a presiunii pe acel proiectant să finalizeze lucrările. Noi ne-am manifestat disponibilitatea de a ajuta cu privire la obținerea avizelor ce țin de instituțiile avizatoare locale și mai avem doar la ISU o etapă de îndeplinit pentru acest SF, urmând ca, după ce se obțin toate avizele, și de la nivel național, să intre în comisiile de avizare de la CNI și în comisia interministerială. E nevoie și de un aviz de la Ministerul Finanțelor, pentru că e o investiție inclusă în planul național de investiții publice. Tot ce depășește o anumită valoare, din câte știu 100 milioane de lei, trebuie să obțină acest aviz și să fie inclusă pe această listă națională.”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.
Pasul următor ar fi emiterea unei hotărâri de Guvern pentru alocarea finanțării noului stadion, moment de la care CJ Timiș poate demara licitația pentru demolarea actualei arene.
„Dupa ce se obține și acest aviz, se intră în Guvern și se adoptă hotărârea de guvern de alocare a finanțării. Din acel moment, noi putem să ținem licitația pentru demolare. Analizăm să vedem dacă putem să ținem licitația cu clauza suspensivă, dar încă analizează colegii nostri de la Juridic acest aspect.”, a mai explicat Nica.
În februarie 2022, CJ Timiș a luat decizia să închidă stadionul după ce nocturna a căzut de două ori în unul din meciurile jucate de Poli acasă. Primarul Timișoarei a semnat în mai 2022 certificatul de urbanism pentru noul stadion, iar CJT a desemnat firma care să facă proiectul pentru demolare.
Noul stadion, prevăzut cu 30.000 de locuri și fără pistă de atletism, va costa aproximativ 120 de milioane de euro. Finanțarea va fi prin CNI și CJT.