„Să se încheie stilul acesta dictatorial!”

Atacurile aleșilor locali ai Partidului Poporului din cadrul Consiliului Local sunt deja celebre în rândul reșițenilor, chiar dacă de multe ori consilierii PP-DD s-au prezentat nepregătiți la plen. Acum, și liderii PDL sunt hotărâți să facă opoziție.
Situația Consiliului Local Reșița este în atenția conducerii interimare a PDL Caraș-Severin. La cea mai recentă conferință de presă, Valeria Schelean nu a ezitat să precizeze faptul că aleșii locali ai partidului și cei ai PP-DD au făcut o înțelegere, prin care vor forța mâna executivului în ce privește numirea unui viceprimar.

„Situația de la Reșița ne interesează, pentru că există un singur viceprimar. Colegii noștri din PDL au semnat un convocator prin care să fie numit un al doilea viceprimar, pentru că situația este anormală. A trecut mult timp de la alegeri”, a declarat președintele PDL Caraș-Severin, Valeria Schelean. Și colegul său, vicepreședintele regional, a comentat situația și a lansat câteva atacuri la adresa edilului-șef.

„Stepanescu ar face orice ca să nu introducă subiectul pe ordinea de zi. Trebuie să se încheie cu stilul acesta dictatorial!”, a spus și Alin Popoviciu. În ce privește alianța PDL cu PP-DD, liderii democrat-liberali o consideră firească. „USL e la putere aici și noi încercăm să facem opoziție cu cei care vor. Dacă PP-DD își dorește să facă opoziție la Reșița este binevenit să facă opoziție alături de PDL în Caraș”, a adăugat Alin Popoviciu.
Este dreptul politic al oricărei formațiuni să se exprime și mai ales al unora care au fost obișnuiți cu guvernări locale, județene și naționale și ca atare se vor aborda astfel de subiecte, în conformitate cu legile. Și la Brașov, municipiile reședință de județ au funcționat și cu un viceprimar. Să vedem de la caz la caz despre oportunitatea numirii celui de al 2-lea viceprimar.
Ce spune edilul-șef al Reșiței
Primarul orașului de pe Bârzava explică faptul că în țară sunt multe situații de municipii-reședință de județ care funcționează doar cu un viceprimar. Astfel că Reșița nu este o excepție. „Pasul important este alegerea celui de al doilea viceprimar, nu faptul că vor iniția un proiect de hotărâre. Vom vedea ce se va întâmpla și dacă subiectul va fi dezbătut”, spune Mihai Stepanescu.

În ce privește declarația vicepreședintelui regional al PDL, privind ,,stilul dictatorial” instaurat la Reșița, edilul-șef crede că lucrurile nu stau chiar așa.
„ Știu că au fost niște rezultate la nivelul administrației publice locale care deranjează. Vechiul primar era susținut de Alianța din care a făcut parte PD. Și atunci s-a pus problema unui stil forte. Cred că în condițiile actuale, un stil potrivit este cel de a spune lucrurilor pe nume, nu dictatorial”, a adăugat primarul orașului.