Demiterea Alinei Stancovici nu e subiect închis! Se rediscută în martie!

Președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență din Reșița, Paul Purea, s-a pronunțat clar împotriva revocării din funcție a managerului, dar președintele Romeo Dunca îi forțează mâna!

Doctorul Purea a concluzionat că nu sunt motive pentru o sancțiune atât de dură chiar înainte de a fi supusă votului inițierea procedurii de revocare a Alinei Stancovici, dar președintele CJ a tunat într-o discuție telefonică purtată la câteva minute după încheierea ședinței Consiliului de Administrație. Întâmplător sau nu, astăzi s-a anunțat reevaluarea managementului de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița.

Paul Purea, președintele CA, a vorbit mai întâi despre datoriile foarte mari pe care le are unitatea spitalicească, astfel justificând „tratamentul” de care are parte managerul Stancovici din partea președintelui Dunca. „Ai datorii uriaşe, înseamnă că n-ai bani pentru pacienţi nici pentru o fiolă de algocalmin sau o compresă pentru un banal pansament!  Strigătul de alarmă, poate chiar de disperare, al preşedintelui Dunca este nu numai legitim şi justificat, dar şi cât se poate de necesar!”, a spus Purea explicând totodată că niciodată nu s-ar fi direcționat de la Consiliul Județean spre spital mai mulți bani ca în actualul mandat. „Cum să nu afirmi că nu mai poţi, că, dacă nu se iau măsuri urgente de redresare, de scădere a datoriilor, n-o să mai finanţezi cu milioane aşezământul spitalicesc? Totul, pe bună dreptate!”, a adăugat Paul Purea subliniind cuantumul datoriilor: circa 24 milioane lei!

Tot președintele CA a explicat și de unde vin aceste datorii și de ce cresc de la un an la altul. A amintit aici penalități la facturi restante, creşterea bruscă şi nejustificată a salariilor medicilor, introducerea a tot felul de sporuri, lipsa indicatorilor de performanţă, nerespectarea orarului de muncă, necorelarea plăţii salariale a unor medici cu munca prestată, nejustificarea bolnavilor trimişi la alte spitale, durata de spitalizare prea mare, apariţia complicaţiilor nejustificate cu costuri secundare enorme, gradul de ocupare redus al paturilor, sub 50%, indicele de complexitate al cazurilor, exactitatea diagnosticelor, eficienţa terapiei, relaţia cu Casa Judeţeană de Asigurari de Sănătate, contracte foarte nefavorabile.

„Consiliul de Administraţie a analizat situaţia spitalului, activitatea managerului şi a Comitetului Director şi a amânat pentru încă două luni luarea de măsuri radicale – dacă se impun – în sensul unor atitudini majore privitoare la conducerea spitalului. În acest sens, a avut în vedere situaţia financiară dezastruoasă motivată în mare parte de datoriile vechi, rostogolindu-se mereu de la an la an, de situaţia pandemică, de realizările concrete, vizibile, privind Staţionarele 2 şi 3, repararea acoperişului Staționarului 1, acţionarea la timp asupra alimentării cu gaz eliminând pericolul privind eventuale sincope în încălzirea spitalului, acţionarea cu luarea de măsuri concrete privind reorganizarea conducerii a trei secţii din spital, timpul relativ scurt petrecut la conducerea spitalului. Următoarea analiză şi evaluare, în martie!”, a mai explicat Paul Purea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/