Se deschide „autostrada albă” Semenic – Văliug! E cea mai lungă pârtie din România!

semenic valiug

De aproximativ 6 kilometri de coborâre, în două variante, se pot bucura iubitorii de schi mai mult sau mai puțin experimentați în Munții Banatului!

Pârtia Semenic – Văliug, parte a proiectului de 35 de milioane de euro derulat de Primăria Reșița, Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Văliug, se deschide luni. Sunt pregătite două variante incredibil de frumoase de pârtie care coboară prin pădure, de pe Semenic, de pe Slalom Uriaș, respectiv Crucea de Brazi, până jos, la Casa Baraj. Urcarea se face deocamdată cu două autobuze, care pleacă din jumătate în jumătate de oră, în intervalul 09:30 – 16:30.

Pârtia nu este omologată și nu e supravegheată de salvamontiști, astfel că fiecare se distrează pe propria răspundere. Trebuie știut însă că e o pârtie cu nivel mediu de dificultate și că are o lățime de 30 de metri, așa cum spun toate normele, de unde și concluzia că n-ar trebui să existe accidente. Meteorologii anunță o vreme excelentă pentru schi și snowboard în ziua de luni, astfel că e de așteptat ca pârtia Semenic – Văliug să arate ca o adevărată „autostradă”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Deschiderea acestei pârtii poate fi considerată inaugurarea neoficială a Domeniului Schiabil Semenic, proiect aflat în derulare și care mai cuprinde montarea unei gondole, amenajarea unui lac din care să fie alimentate tunurile de zăpadă și mai multe pârtii care să coboare până la Văliug și chiar Slatina Timiș, dar și diverse atracții turistice pe timp de vară.

banner 970 x 250