Primarul din Goruia: „Ne știm prioritățile, să ne vedem întâi bugetul”

primar goruia

La începutul fiecărui an, în funcție de buget, unitățile administrativ-teritoriale își trasează obiectivele pentru următoarele 12 luni. Primarul comunei Goruia, Ion-Răzvan Văcărescu-Filip, nu știe exact cum va arăta bugetul din acest an, însă cunoaște bine nevoile și prioritățile comunității.

„Așteptăm bugetul, după care vedem cum îl vom împărți, astfel încât să ne ajungă și pentru studii de fezabilitate, și pentru lucrări edilitare. Ne vom concentra atenția în perioada următoare pe lucrări la căminul cultural din Goruia și la biserică, turla lăcașului de cult are nevoie de reparații imediate, așa că vom aloca fonduri și în această direcție. La Gârliște, anul trecut în decembrie am finalizat o parcare cu 12 locuri, situată în imediata vecinătate a școlii, iar pentru anul acesta ne-am propus să refacem fațada unității de învățământ și să intervenim cu lucrări la acoperișul magazinului din sat. Pentru Giurgiova vom aloca fonduri, tot din bugetul local, pentru un kilometru de rigolă și vom mai da bani și pentru biserica de aici, care are nevoie de anumite lucrări.”, aflăm de la primarul Ion-Răzvan Văcărescu-Filip.

În toamna anului trecut, primarul depunea la Ministerul Dezvoltării – pentru Programul Național „Anghel Saligny” – cereri de finanțare pentru modernizarea infrastructurii stradale, precum și pentru extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă în localitățile Goruia și Gârliște.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

„Noi am fost printre primele comune care am depus solicitări pe «Anghel Saligny» și sperăm că vom reuși să obținem finanțare pentru toate cele trei proiecte, pentru că avem nevoie și de drumuri asfaltate, dar și de extinderea sistemului de alimentare cu apă, pentru ca în perioadele de secetă, de peste an, să nu mai avem probleme cu furnizarea apei. Sunt proiecte ce țin de bunul mers al oricărei comunități locale. Așa că, așteptăm cu interes răspunsul celor de la Ministerul Dezvoltării”, ne-a mai spus primarul comunei Goruia.

banner 970 x 250