„Demisionez din funcţia de preşedinte, dar lupta nu se termină aici”

Deputatul Luminița Jivan renunță la frâiele PSD Caraș-Severin!

După ce PSD Caraș-Severin a fost zdruncinat din temelii, săptămâna trecută, odată cu dosarul deschis de DIICOT, împreună cu DGA, întreaga conducere județeană fiind suspectată că ar fi format un grup infracțional organizat pentru ca pe funcțiile de conducere din instituțiile de stat din județ să fie unși oamenii agreați de partid, ieri, 2 martie, Luminița Jivan a luat hotărârea de a face un pas în spate, aceasta renunțând la funcția de lider al social-democraților cărășeni.

„Voi rămâne membru PSD și voi activa în continuare în cadrul grupului parlamentar PSD. A fost o onoare pentru mine să dețin această funcție, căci mi-a oferit oportunitatea de a putea contribui într-un mod esențial în dezvoltarea județului, iar cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit aceste lucruri într-o perioadă relativ scurtă de timp”, a explicat politicianul pe pagina sa de socializare.

În același timp, deputatul a ținut să reitereze public că mereu a pus județul Caraș-Severin pe primul loc, culoarea politică a edililor fiind nesemnificativă atunci când s-a pus problema de a deschide ușile spre dezvoltare comunităților: „Dacă am putut să ajut, dacă am putut să contribui la deschiderea măcar a unui șantier într-o localitate, am făcut-o”.

Totodată, Jivan subliniază că decizia de a se retrage de la conducerea județeană a partidului a fost luată tocmai pentru ca evenimentele de săptămâna trecută să nu afecteze imaginea formațiunii politice, mai ales că, în curând, urmează alte două seturi de alegeri importante.

„Urmează o perioadă încârcată pentru partid și am decis să nu las aceste evenimente să afecteze imaginea partidului și consider că cel mai bine este să fac un pas în spate. Cu toate astea, voi fi mereu alături de PSD și voi munci din toate puterile mele pentru județul meu, atât cât pot și atât cât îmi permite Dumnezeu. Lupta nu se termină aici. Urmează alegerile locale și, imediat, cele parlamentare, iar PSD trebuie să arate electoratului adevărata sa capacitate și trebuie să dovedească faptul că PSD este singurul partid care are ca unic scop bunăstarea cetățenilor”.