Bate vântul schimbării în PSD Caraș-Severin! „Silviu Hurduzeu este un membru important”

În contextul dosarului deschis, săptămâna trecută, de DIICOT, împreună cu DGA, care scoate la iveală practici revoltătoare în care sunt implicați politicieni de la cel mai înalt nivel, imaginea PSD Caraș-Severin și nu numai fiind zdruncinată din temelii, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, propus vicepreședinte al filialei județene sociale-democrate îndeamnă la înțelepciune, dar și la soluții luate la rece pentru ca partidul să poată depăși momentul de criză.

„Zilele acestea, probabil că vom reuși să avem o ședință la nivel de organizație județeană pentru a primi mai multe detalii. Eu spun în continuare că trebuie să fim decenți în a comenta decizii ale instituțiilor statului pentru că întotdeauna există și o bază a unor acuzații făcute. Aștept opinia colegilor mei și, ulterior, vom vedea împreună dacă se impun măsuri de modificare a structurii la nivel de partid sau alte decizii pe care partidul le va lua. Evident, nu poți să fii bucuros când se-ntâmplă o situație de genul acesta în formațiunea politică de care aparții, dar fiecare moment trebuie tratat cu înțelepciune și trebuie găsite soluții pentru a ieși din impas”, a explicat edilul social-democrat pentru expressdebanat.ro.

Ținând cont de faptul că, în curând, urmează alte două seturi de alegeri, mai mulți edili solicitându-i în acest sens liderului PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, să-l reevalueze de urgență pe Silviu Hurduzeu, întrucât acesta ar fi persoana ideală pentru a se așeza la masa negocierilor, asta pentru a nu repeta scenariul rezultatelor obținute în 2019, șeful administrației publice locale de la Dunăre nu contestă capacitățile actualului președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, însă rămâne la ideea că deciziile importante în privința viitorului social-democraților cărășeni trebuie luate în cadrul unei întruniri a tuturor membrilor.

„Acum, noi avem o conducere a partidului și eu sunt străin de astfel de discuții. Dar ce pot să spun este că Silviu Hurduzeu, prin poziția pe care o are, cea de președinte al Consiliului Județean, este un membru important al PSD Caraș-Severin și aducerea de oameni noi, cooptarea lor, în oricare ar fi funcția pe care ar deține-o, mai ales care au și o poziție administrativă solidă, de obicei e benefică partidului. Dar, într-un partid, deciziile nu le luăm noi personal, noi avem opinii personale, însă deciziile se iau în cadrul unor organisme statutare și probabil, în primul BPJ, vom analiza lucrurile care s-au întâmplat”, a mai subliniat primarul orașului din Clisura Dunării.

În situația în care apele sunt cât se poate de tulburi în privința partidului din care provine, totuși, Adrian Torma speră ca lucrurile să se poată sedimenta, momentul de criză nefiind în beneficiul nimănui ținând cont de evenimentele politice care urmează să aibă loc în doar câteva luni: „Este un moment complicat în care va trebui să luăm anumite decizii la nivel de partid pentru a arăta că putem fi înțelepți în momentele de criză”.