Demisie! Un consilier local din Lugoj a renunțat la funcție, după ce a trecut la alt partid

Consiliul Local al Municipiului Lugoj a înregistrat prima demisie benevolă din acest mandat, după retragerea de la masa aleșilor locali a lui Cristian Cornean, care a candidat pe listele Partidului Mișcarea Populară.

Formațiunea politică va rămâne cu doi reprezentanți în forul legislativ local, Fedor Mașniță și recent recrutatul Liviu Brîndușoni. Demisia lui Cornean, oricum absent la ultimele patru ședințe ale Consiliului Local, are ca bază mutarea acestuia la PNL, mișcare ce a avut loc în urmă cu câteva luni.

Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj, a menționat că primirea lui Cristian Cornean în PNL a fost discutată și aprobată în Biroul Permanent Local al PNL Lugoj la începutul lunii martie, fiind acceptată și de PNL Timiș.

Decizia lui Cristian Cornean a fost prezentată consilierilor în ultima ședință de consiliu, urmând ca pentru viitoarele întâlniri PMP Timiș să decidă cine va fi înlocuitorul acestuia în Consiliul Local, următorul nume pe liste fiind Daniela Maria Rusu, care a mai făcut parte din Consiliul Local atunci când Fedor Mașniță a fost suspendat din partid.

În acest moment, Consiliul Local Lugoj are 17 membri, după decesul independentului Marius Martinescu și demisia lui Cristian Cornean. O altă demisie înregistrată în acest mandat a fost cea a lui Ioan Ambruș, de la PNL, care s-a retras din toate funcțiile politice după suspendarea acestuia de la Lugoj.