Delegație turcă, în vizită la Reșița!

grup(1)

La invitația Asociației Nevo Parudimos, în perioada 18 – 19 septembrie, o delegație din Istanbul, Turcia, a fost prezentă la Reșița pentru un schimb de experiență pe tema proiectelor de incluziune socială pentru romi și persoane defavorizate.

Au fost prezenți la Reșița cu această ocazie, președintele Adunării pentru Cetățeni – Primăria Istanbul, Tulin Hadi, președintele Asociației „Zero Discrimination”, Elmas Arus, precum și Yildiz Ibram, președinte al Asociației Româno-Turcă „Artă Fără Frontiere” și președinte al Asociației Arta și Cultura Istanbul „Ist Sanat”.

În prima zi, oaspeții au vizitat orașul și zonele marginale, unde se derulează proiectele de integrare socială și îmbunătățire a condițiilor de locuire. În cea de-a doua zi, la Primăria Reșița a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat primarul Ioan Popa, viceprimarul Adrian Dacica, Lidia Roșian, directorul executiv al Direcției de Asistență Socială, și echipele GAL Reșița și Nevo Parudimos. S-a discutat despre proiectele aflate în implementare și despre derularea de proiecte comune prin care să se obțină si alte finanțări, transmit reprezentanții Primăriei Reșița.

primaria resita

Gazdele, prin primarul Ioan Popa, au prezentat proiectele derulate de municipalitate împreună cu ONG-urile din oraș și alți parteneri, în ceea ce privește incluziunea grupurilor vulnerabile și în special cele legate de proiectul de modernizare a zonei Mociur, ce include demolarea unui bloc aflat în stare de risc și modernizarea blocului numărul 2, a grădiniței și a infrastructurii rutiere din zonă.

Președintele Adunării pentru Cetățeni din Istanbul a invitat Reșița să se alăture rețelei D 40, rețea de cooperare între principalele orașe din Balcani, inițiată de Istanbul cu scopul de a dezvolta relațiile dintre comunitățile din zonă.

nevo