33.000 de euro pentru șapte stații de autobuz cumpărate de Primăria Reșița

statie autobuz bloc 800

Achiziția a avut loc zilele trecute, iar din această săptămână se va trece la montarea lor. Designul acestora este similar cu cel al stațiilor care urmează să fie achiziționate prin proiectul tramvai.

163.782 de lei, adică 33.249,15 euro, este suma plătită de Primăria Reșița pentru achiziționarea a șase stații de autobuz cu trei module și a uneia cu patru. Stațiile au structură din oțel galvanizat și sticlă securizată pentru acoperiș și pereți, și au fost cumpărate pentru a le înlocui pe cele vechi din tablă, precum și pe cele mai recent instalate, dar care nu au rezistat timpului.

Din această săptămână se va trece la montarea lor, din câte am înțeles de la colegii mei. Achiziția a făcut-o Primăria, și sunt aproximativ aceleași modele cu cele din proiectul tramvai și autobuze electrice. Vor arăta la fel, ca să nu fie diferențe. Vor fi înlocuite următoarele stații: cea de la Mol, care este o stație foarte veche, din tablă, cea din zona Marginea, din tablă și ea, cea din Moroasa II, la capătul de linie, cea de lângă Poliție, pe direcția de mers către centrul orașului. Deși este o stație de sticlă, pusă acum câțiva ani, o să se înlocuiască și stația din Luncă – de la piața mică, precum și cea de la Blocul 800 și cea de lângă magazinul Lidl – plecare înspre Doman.”, a declarat pentru expressdebanat.ro, directorul Transport Urban Reșița, Dănuț Jurubescu.

statie de autobuz lunca

Jurubescu a mai precizat că, odată cu finalizarea lucrărilor la tramvai, vor fi înlocuite și restul stațiilor din oraș, precum și cele de pe Calea Timișoarei, relație pe care, ulterior, vor circula autobuzele electrice.

Pe linia de tramvai toate stațiile vor fi noi, și  se vor mai monta unele și pe Calea Timișoarei. Calea Timișoarei rămâne cuprinsă în proiectul 3, cel cu autobuzele electrice. În final, vor fi stații noi în tot orașul.”, a concluzionat directorul TUR.