Romi și zicala cu „Râde ciob de oală spartă”

Bă, Romi, tu altă treabă în afară de a posta și iarăși a posta tot felul de bazaconii pe pagina ta de Facebook nu ai? Ia-ți și tu o zi liberă să stai liniștit în sânul familiei. O duminică în care, după ce mănânci ciorbița, sărmăluțele și ștrudelul, după ce speli vasele în bucătărie și dai cu mopul, să te uiți și tu la televizor. Sau măcar în ziua aia care e trecută cu roșu în calendar, semn că e sărbătoare. Să dormi și tu noaptea ca omul, nu să te trezești și să umbli ca moroiu pe Facebook-ul ăsta.

Ce dracu, bă, Romi, ești om în toată firea, lasă prostiile alea cu Mocio, Hurduzeu, Popovici, Stanciu și Grindeanu, la care te văd că te dai mai nou. Pe tine de fiecare dată te mănâncă-n cur și trebuie să te legi de ei, că altfel nu ești sănătos. De ce numai tu? De ce ceilalți, Marcel Vela și Nelu Tăitelu, prietenul tău, nu? Te-ai întrebat vreodată despre ei de ce nu zice nimeni nimic? Dar nici ei despre  Mocio și ai lui. Îți spun eu: te-au băgat pe tine la înaintare ca pe un… să nu spun ce și tu o dai înainte ca placa aia zgâriată de la picup.

Bă, Romi, dar nu despre ce ar trebui să faci și ce nu ar trebui aș vrea să-ți spun acum, ci să fac câteva corecturi necesare în postarea cu Sorin Grindeanu. Unu, greșești când spui că Municipiul Caransebeș a fost „totdeauna liberal.” Sigur, vorbim de la revoluție încoace. Tu știi ceva, ceva, dar nu până la capăt. Până în 2004, nu liberalii au fost la primărie, ci țărăniștii. Dacă mă întrebai, îți spuneam, dar așa…

Și i-ai mai spus ceva lui Sorin Grindeanu, ceva care m-a amuzat teribil: „L-ați convins și pe Felix și ați punctat. Vă pregătiți să colorați în roșu un oraș care a fost totdeauna liberal. Atât cu mintea, cât și cu sufletul. Nu neapărat la apartenența politică, cât la libertatea de a gândi necenzurat și de a nu se supune poruncilor de partid venite de la centru. Cum e la dvs, la PSD”.

Auzi la el, bă, frate: „libertatea de a gândi necenzurat”, „de a nu se supune poruncilor de partid venite de la centru. Cum e la dvs, la PSD”. Romi, zi zău cu limba scoasă. Pe cuvântul tău că voi, liberalii, gândiți necenzurat? Ba, te cred, cum să nu te cred, că doar îmi ești prieten, dar dacă e așa cum spui tu, la ce-ți folosește? Că de gândit „necenzurat”, gândiți toți, inclusiv ăia din PSD, dar e mai greu cu ce dați pe torogoată. Că n-am auzit pe un liberal din Consiliul Județean să declare în presă că nu e de acord cu momentele în care o iei pe arătură. Sau că nu-i mai plac ochii lu’ Vela sau Tăițelu. Unul nu are curajul nu doar să dea în ei, ci să ridice capul din pământ în fața lor, deși, cum spui tu, ei gândesc necenzurat. Sau cel puțin așa se laudă. Să nu mai spun că nimeni dintre ai tăi de la Reșița sau Caransebeș n-a zis nici pâs atunci când Ciucă al vostru și-a „rezolvat” teza de doctorat. Pe unul, bă, nu l-am auzit, unul singur. Și atunci, râde ciob de oală spartă?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/