Unitatea militară din Caransebeş se va deschide luna viitoare!

Apărută inițial ca o idee, construirea unei unități militare la Caransebeș prinde contur în urma vizitei unor reprezentanți din partea Inspectoratului General de Aviație în orașul gugulanilor.

Unitatea militară de aviație din Caransebeș este un fapt concretizat. Astăzi, o delegație a Ministerului Afacerilor Interne a ajuns în oraș pentru a finaliza ultimele detalii, astfel încât la sfârșitul lunii viitoare să aibă loc deschiderea oficială a centrului militar.

Avem în Caransebeș o delegație de la Ministerul Afacerilor Interne, mai concret de la Inspectoratul General de Aviație, pentru a constata și a evalua toate posibilitățile, astfel încât în luna septembrie, începutul lunii octombrie, în Caransebeș să fie înființată o nouă unitate militară de aviație, în subordinea MAI. Această unitate va avea în dotare elicoptere puternice care să intervină în zona montană, în baza acordului aprobat în CSAT de înființare la nivelul țării de centre regionale pentru intervenție. Unitatea va avea în subordine și în conexiune inclusiv elicoptere SMURD sau, în caz de nevoie, pe pista aeroportului din Caransebeș va putea ateriza elicopterul SMURD care acum este în dotarea Ministerului Afacerilor Interne”, a explicat pentru Express de Banat Marcel Vela, primarul orașului Caransebeș.

Pentru ca lucrurile să se desfășoare mai bine, se încearcă transferul piloților ce în momentul de față se află în zonă și sunt în subordinea Ministerului Apărării, astfel încât să se reducă toate cheltuielile suplimentare ce ar presupune cazarea în oraș și mobilizarea unor piloți din altă parte. Alături de Primăria Caransebeșului se află și Consiliul Județean, proprietarul terenurilor pe care în momentul de față se află aeroclubul. De altfel, administrația locală va renunța la turnul de control, la hangarul aeroclubului și la sediul actual, astfel încât pe acel loc să se poată deschide centrul militar. Ultima parte din proiect sunt concesionarii terenurilor, cu care se va discuta pentru a se ajunge la o înțelegere. „Cele trei părți, Primăria, Consiliul Județean și concesionarul sper să ajungă la o înțelegere înțeleaptă pentru ca aici, pe aeroportul din Caransebeș, să se desfășoare o activitate de zbor necesară nu numai Caransebeșului sau județului, ci întregii zone alpine, pentru că se poate desfășura o activitate de intervenție până în zona Petroșani sau Sibiu”, precizează cu entuziasm primarul gugulanilor.


Comments

  1. doru says:

    Ce nu se concretizeaza la Caransebes? Cum merge acel oras fata de Resita?Sa ia exemplu Stepanescu!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/