Dedicaţii speciale în Consiliul Local Caransebeș

Ședința Consiliului Local Caransebeș din luna aprilie a adus în atenția consilierilor 8 noi proiecte de hotărâre peste ordinea de zi, care au trebuit discutate. Printre acestea, a fost validat mandatul dlui Ion Bădeț pe lista consilierilor PSD, în urma plecării consilierului Adrian Truică la șefia Ambulanței Caraș-Severin.

Subiectul mai controversat dintre aceste proiecte de hotărâre a făcut referire la Ștrandul Municipal, care este administrat de către Serviciul Piața Gugulanilor și care a fost transmis către Serviciul de Reparații și Întreținere (SPIR) din cadrul Primăriei. Asta înseamnă că atât încasările din biletele de intrare și închirierea spațiilor, cât și reparațiile sunt în grija SPIR. De asemenea, s-a aprobat organizarea licitației publice pentru spațiile din incinta ștrandului (terasă cu clădire și grup sanitar) pentru desfășurarea de activități comerciale pe timpul verii.

Consilierii PSD au fost indignați de ce i s-a prelungit contractul pentru al doilea spațiu destinat comerțului firmei care a avut contract cu Serviciul Piața Gugulanilor în anii trecuți. „Legea spune că trebuie realizată licitație anual, de ce nu ați dat dreptul și altor firme să participe la licitație?”, a întrebat consilierul PSD Daniel Alexandru Isac. În replică, șefa Pieței din Caransebeș, Luminița Vedeș, a spus că a prelungit contractul unei firme din Caransebeș, pentru că în repetate rânduri nu s-a prezentat nimeni la licitație în anii precedenți.

Și subiectele privind modificarea regulamentului de gestionare a parcărilor din municipiu sau a regulamentului privind regimul transportului public în comun au fost aprig dezbătute, în special de către consilierul Gavrilă Ardelean. Despre aceste subiecte vom reveni într-o ediție următoare.