Decontaminarea personalului și a mașinilor din dotare – principala activitate a pompierilor cărășeni în ultimele zile

Lupta pompierilor militari din Caraș-Severin nu s-a mai dus cu flăcările în această perioadă, ci cu dușmanul invizibil numit COVID-19. În bilanțul de acțiuni din ultimele zile, 19 din cele 28 de misiuni au avut ca scop principal decontaminarea angajaților și a autospecialelor după transportarea unor persoane suspecte de coronavirus.

Cazurile de coronavirus din această perioadă schimbă până și misiunile de intervenție ale pompierilor militari. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” Caraș-Severin transmite că în perioada 21-26 aprilie aproape 68% dintre acțiuni au însemnat dezinfectarea personalului și a mașinilor de intervenție, după ce au fost transportați suspecți de coronavirus. „Din cele 28 de intervenții ale subunităților ISU «Semenic», 21 de misiuni au constat în misiuni de protecție civilă din care 19 misiuni de decontaminare a personalului propriu și a autospecialelor auto din dotarea inspectoratului cu care au fost transportate persoane suspecte de COVID-19”, spune Adrian Manofu, purtătorul de cuvânt. Celelalte două misiuni de protecție civilă au presupus detonarea unor bombe găsite în timpul lucrărilor edilitare derulate în Reșița.

Nu au lipsit totuși incendiile de vegetație, specifice perioadei. Au existat trei astfel de intervenții, după cum urmează: în zona Râul Alb (21 aprilie), în zona comunei C-tin Daicoviciu (22 aprilie) și în zona orașului Oravița (25 aprilie), suprafața însumată a terenului afectat de incendiu fiind de aproximativ 10.700 mp.

Au existat și incendii izbucnite în gospodării sau determinate de fenomenele meteorologice, precum și un incendiu declanșat ieri într-o hală de prelucrare a lemnului din Caransebeș, incendiu în urma căruia au ars reziduuri de mase plastice și bitum (aproximativ 2 mc).