Decât cu mașina, mai bine cu sania! La Bigăr oamenii au nevoie de drumuri și de bani pentru a circula

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Un număr de 80 de persoane care locuiesc în satul Bigăr, aflat într-o zonă izolată din Munții Almăjului, pot rămâne oricând rupte de civilizație, în timpul iernii, atunci când cad precipitații din abundență și drumurile se troienesc. Banii pentru a asigura deszăpezirea căii rutiere către cele 130 de case sunt asigurați cu mare efort de către autoritatea locală pentru că Primăria Berzasca este mereu subfinanțată, spune primarul Petru Nicolae Furdui.

„Asigurăm deszăpezirea străzilor interioare cu utilajele pe care le avem în dotare: mașină multifuncțională, un buldo-excavator care are și lamă, iar pentru drumul de Bigăr care ne creează cele mai mari probleme iarna avem un contract încheiat cu o firmă specializată. Din acest punct de vedere nu suntem foarte încântați fiindcă nu primim sprijin. În comparație cu alte comunități unde există drumuri naționale, dar și drumuri județene pentru care se implică prin alocări bugetare Consiliul Județean, noi la Berzasca avem de gestionat 17 kilometri de drum comunal pe traseul Cozla-Bigăr, în zona de munte, unde ne chinuim de ani de zile cu deszăpezirea. O facem din bugetul local care este mereu subfinanțat. Acesta este motivul pentru care e nevoie întotdeauna de mai mulți bani decât în alte comunități care nu au astfel de probleme.”, mai arată edilul.

STPT job 1000x200

Este vorba despre distanța de 17 km de la bifurcația cu DN57 Moldova Nouă – Orşova până în localitatea Bigăr sau de 24 de kilometri din centrul comunei Berzasca și până în centrul satului Bigăr. Primarul Petru Nicolae Furdui își pune mari speranțe în anul 2022 și contează pe înțelegerea de care speră să dea dovadă autoritățile județene care pot oferi sprijin pentru definitivarea cât mai multor proiecte, planuri și strategii ale Primăriei Berzasca.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/