Debut entuziasmant pentru HC Caraş-Severin

Trupa pregătită de Aihan Omer a făcut un meci foarte bun în prima etapă de campionat, cu una dintre echipele puternice ale handbalului masculin românesc, şi s-a impus fără prea multe probleme: scor 30-23 (13-9) în faţa Bucovinei Suceava.

Moldovenii au ţinut ritmul impus de cărăşeni doar în primul sfert de oră, când scorul a fost mai mereu egal, dar apoi experienţa superioară a reşiţenilor şi-a spus cuvântul. Bucovina lui Bibirig nu mai este nici ea ce a fost acum vreo patru-cinci ani, când Ghervan făcuse o echipă foarte competitivă, care juca finale de cupe europene, în timp ce Tucanu, Petrea, Pârâianu, Irimescu sau Rohozneanu continuă să joace la cel mai înalt nivel şi sunt foarte greu de bătut. În plus, HC Caraş-Severin are acum o poartă mult mai sigură cu Ionescu, Andrei şi Marocico. Cu Adi Petrea în mare formă, marcator a zece goluri, formaţia reşiţeană s-a impus mai uşor poate decât s-ar fi aşteptat, în faţa unui public destul de numeros. Cărăşenii au debutat cu dreptul, convingător şi acum se pregătesc de derbiul Banatului, cu Poli.

Concluziile antrenorilor

leader board 728 x 90 px

Leonard Bibirig, antrenorul Sucevei, a recunoscut superioritatea bănăţenilor. “Am întâlnit o echipă competitivă, care se bate pentru un loc de cupă europeană. Meciul a fost mai echilibrat în primele douăzeci de minute, după care experienţa a făcut diferenţa. Lipsa noastră de concentrare pe faza de finalizare le-a permis reşiţenilor să se distanţeze. Felicit echipa din Reşiţa pentru victorie, una meritată”, a spus Bibirig.

“Nu pot trece cu vederea dăruirea echipei şi numărul mare al oamenilor din tribună. Suceava e una din echipele bune şi de aceea am pregătit foarte atent jocul. Am reuşit să anihilăm punctele lor forte şi jucătorii noştri experimentaţi nu permit adversarului să se apropie în momentul în care pe tabelă e o diferenţă de câteva goluri”, a replicat Aihan Omer.

HC Caraş-Severin: Ionescu, Marocico, Andrei – Tucanu 3, Rohozneanu 3, Petrea 10, Grigoraş 4, Ciubotariu 5, Marta 2, Irimescu 1, Pârâianu 1, Cuciula 1, Popovici, Grozăvescu, Negru, Vaidasigan.