Au aruncat în zadar la poarta Cetăţii

Universitatea Reşiţa a suferit o înfrângere severă în prima etapă din Divizia A la handbal feminin, chiar pe propriul teren, 20-43 (5-25), cu fosta echipă de Liga Naţională, Cetate Deva.

Tinerele eleve ale lui Cristi Busuioc au intrat mult prea timorate pe teren la debutul în actuala stagiune a Diviziei A şi au marcat doar de cinci ori până la pauză în faţa unei echipe net superioare la toate capitolele. Cetate a făcut legea pe teren şi a administrat reşiţencelor o înfrângere aşteptată, dar parcă prea usturătoare. Echipa Universităţii este însă în formare, e alcătuită în cea mai mare parte din junioare, astfel că, acest eşec nu e nicio tragedie. Diferenţa de valoare a fost uriaşă, astfel că e greu de găsit aspecte pozitive în jocul reşiţencelor. Toată lumea e conştientă că rezultatele vor veni în timp, tot ce se urmăreşte în prezent fiind formarea unei echipe competitive pentru următoarele sezoane.

“Am întâlnit în prima etapă cea mai bună echipă din această serie, o echipă care are în componenţă jucătoate cu foarte mare experienţă, care au evolut foarte mulţi ani în Liga Naţională şi care au în picioare chiar şi meciuri internaţionale. Noi trebuie să recunoaştem că suntem foarte departe de ele şi că nu prea am contat în teren. Diferenţa de valoare şi-a spus cuvântul şi s-a văzut foarte bine şi pe tabela de marcaj”, a recunoscut antrenorul Busuioc.
Tehnicianul speră ca acest eşec să nu lase urme şi echipa să arate mai mult în deplasarea de la Timişoara, de săptămâna viitoare. “În mod sigur vor fi afectate. Au arătat mult trac şi la acest prim meci, din cauza numelui adversarului, însă eu le-am explicat că din acest joc nu avem decât de învăţat. Trebuie să ne gândim la obiectivele noastre pe termen îndelungat. Ne gândim acum la meciul viitor, cu Universtitatea Timişoara. Vrem să facem un meci bun şi, de ce nu, să obţinem şi prima victorie”, a adăugat Busuioc.

leader board 728 x 90 px