De ziua lor, copiii caransebeșeni se reunesc într-un festival inedit

copil cantand
po 1000x100px (3)

Clubul Copiilor din Caransebeș organizează prima ediție a Festivalului „Talente Caransebeșene”, manifestare care începe în ziua de 2 iunie.

După pandemie, odată cu revenirea la normal a interacțiunilor sociale, a fost gândit un eveniment menit să pună în valoare deprinderi artistice și calități vocaționale ale copiilor de diferite vârste. Acesta este programat să se desfășoare la Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș, pe mai multe secțiuni: muzică (ușoară și populară), dans (modern și popular) și teatru (monolog, scenete, poezie și scenete în grai popular).

Au fost înscriși peste 300 de copii, de la vârstă preșcolară până la 18 ani, care frecventează principalele instituții de învățământ din Caransebeș. Cea mai mare parte dintre participanți sunt de la Colegiul Național „CD Loga”, Colegiul Național „Traian Doda”, Liceul Tehnologic „Decebal”, Liceul Tehnologic „Trandafir Cocârlă”, Liceul Tehnologic „Dacia”, școlile și grădinițele din oraș. Vor fi prezenți membri ai ansamblurilor „Junii Gugulani”, „Zestrea Gugulanilor”, a Asociației Ortodoxe „Dimitriada”, Clubul de dans sportiv „Dancemania”, elevi soliști-instrumentiști la taragot, saxofon, pian și vioară și de la secția canto-popular ai Școlii de Arte „Ion Românu” Reșița, secția Caransebeș.

1000x200 dacus 02

Festivalul „Talente Caransebeșene” este programat să se desfășoare de la ora 10.00.

Banner night theater LightsON TM 2023 1000x100px