De Ziua Internaţională a Familiei, ATOR Banatul de Munte dă startul „Marşului pentru viaţă 2020”, în mediul online

1000x100

 Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte se va mobiliza şi în acest an pentru a aduce cât mai aproape de oameni bucuria vieţii. Din cauza pandemiei şi a resticţiilor în vigoare vizavi de evenimentele publice, „Marşul pentru viaţă 2020”, programat iniţial să aibă loc pe data de 28 martie, a fost reprogramat pentru mijlocul acestei luni, acţiunile sub tematica „Pentru viaţă. Pentru părinţi. Pentru copii” urmând să se desfăşoare în mediul virtual.

Organizatorii acestui eveniment, Asociația „România pentru viață” și Asociația „Studenți pentru viață” București au inițiat o serie de activități în mediul online, destinate publicului larg, activități menite să întâmpine într-o notă colorată Marșul care, în acest an, se va bucura de prezența susținătorilor și prietenilor săi în spațiul virtual.

Pe plan local, acțiunea e programată să se desfășoare pe parcursul a trei zile, mai exact în perioada 15-17 mai, voluntarii asociației de tineret a Episcopiei Caransebeșului apelând la tehnologia modernă pentru ca mesajul lor să ajungă la cât mai multă lume.

Evenimentul care are în prim-plan bucuria vieții va debuta vineri, 15 mai, ora 17:00, cu webinarul internațional pro-viață dedicat liceenilor și studenților. În cadrul acestei activități, șapte tineri pro-viață din România, Europa și SUA, dar și mulți liceeni și studenți cu preocupări similare, vor transmite mărturii, încurajări și experiențe personale din și pentru domeniul educației pentru viață. Pentru înscrieri, se va completa un formular care poate fi găsit pe site-ul Marșului pentru viață (marsulpentruviata.ro). Aici, un reprezentant din partea ATOR Banatul de Munte va transmite un mesaj despre implicarea și dezvoltarea misiunii pro-viață din cadrul atelierelor proiectului „Tabăra din Inima Satului”.

Ceva mai târziu, cu toții sunt invitați să urmărească și să ia parte la promovarea vieții în spațiul online prin activitatea „Povestea mea pentru viață”. În cadrul activităţii, voluntarii ATOR, alături de prieteni ai acțiunilor pro-viață, sunt invitați să mărturisească, prin postări realizate pe rețelele de socializare, un moment marcant, memorabil din experiența personală care să facă trimitere la tematica educației pentru viață. Poveștile, mărturiile pot fi inspirate din realitate sau imaginate, întâlnite în viața de zi cu zi sau culese din cadrul participării la atelierele de educație pentru viață, la conferințe sau dialoguri cu persoane care au avut menirea să-i inspire pe cei care aleg să mărturisească.

Tot vineri se va da startul concursului de confecționat pancarte cu mesaje pro-life, „Culori pentru viață”, concurs care se va încheia în data de 17 mai. Această competiție este adresată copiilor și tinerilor și va consta în confecționarea de către aceștia a câte o pancartă cu mesaj și desen pro-viață și în fotografierea participantului, alături de pancarta realizată, urmată de încărcarea imaginii pe Facebook, având hashtag-ul #CuloriPentruViață.

La finalul concursului, lucrările vor fi jurizate, iar câștigătorii vor fi premiați.

Sâmbătă, 16 mai, activitatea „Povestea lor pentru viață” va consta în invitația adresată tinerilor atoriști și prietenilor activității pro-viață de a urmări, a căuta și a distribui pe rețelele de socializare povești, materiale, videoclipuri cu conținut pro-viață, ale personalităților care mărturisesc despre realitatea crudă a avorturilor, printre care se numără și medici renumiți.

De la ora 20:00, pe pagina de Facebook ATOR Banatul de Munte, va fi organizată o proiecție de film cu tematică pentru viață. Cei care doresc să participe, o pot face accesând doar pagina de Facebook a asociației.

În ultima zi a evenimentului, duminică, 17 mai, ora 17:00, membrii asociației vor prezenta un material alcătuit din mesaje ale voluntarilor și coordonatorilor despre experiența lor în activitatea pro-viață, mărturii despre criza de sarcină ale unor mame ce au trecut prin asemenea încercări și momente artistice.

O oră mai târziu, pe pagina de Facebook Marșul pentru viață București, cei care doresc sunt invitați să participe online la Marșul pentru viață organizat în capitala țării.

Programul și detaliile aferente activităților fiecărei zile va fi postat pe pagina de Facebook ATOR Banatul de Munte. Toți prietenii și susținătorii activității pentru viață din România sunt așteptați să ia parte la sărbătoarea vieții organizată în spațiul online, în acest an, în mai multe localități din țară.

Sursa foto principal: tvrmoldova.md.