Cine face legea în Spitalul din Reșița? Șeful de la UPU-SMURD, demis și repus în funcție după 24 de ore!

S-a încercat o mutare aparent fără motiv și fără baze legale la UPU-SMURD Reșița. Cui îi arde de astfel de schimbări în plină pandemie și cine l-a vrut șef cu orice preț pe Cosmin Librimir în locul lui Alexandru Brici?

Săptămână tensionată la Spitalul Județean de Urgență Reșița. Nu din cauza coronavirusului, ci din cauza celor care, pe timp de pandemie, vor să pună șef un om care, potrivit regulamentului de organizare și funcționare a serviciilor de urgență, nu îndeplinește prevederile necesare pentru a conduce UPU-SMURD.

Decizia de numire în funcție a lui Cosmin Librimir a venit luni, 11 mai, ca o hotărâre a Consiliului Medical, în care însă și managerul joacă un rol important și are un cuvânt greu de spus. Deși pentru a fi șef, potrivit Ordinului de Ministru nr. 1706/2007, este necesar ca persoana în cauză să fie medic cu specialitatea Medicină de Urgență și cu ani neîntrerupți în acest serviciu, se pare că la Spitalul din Reșița nu s-a mai ținut cont de reguli. Cosmin Librimir, cel pe care mai marii unității medicale l-ar fi vrut șef la UPU-SMURD, are specializările Medicină de Familie și Medicină Internă.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Neregulile ar fi ajuns chiar până la urechile celor de la centru, care au pus rapid mâna pe telefon și au strigat: „La loc comanda!”. Așa se face că de astăzi tânărul Alexandru Brici, cel care era numit interimar în funcția de medic-șef al UPU-SMURD Reșița, a revenit pe funcție.

Motivarea din spatele schimbării ar fi fost anumite deficiențe la capitolul gestionării problemei coronavirusului, însă părerile sunt împărțite la acest capitol și mulți spun că sunt doar lucruri inventate pentru a scăpa de tânărul medic Brici.

Managerul Waldemar Murgu nu a dorit să comenteze sub nicio formă ce se întâmplă în unitatea medicală pe care o conduce, la fel cum nu a dorit să ne spună ce are în plus domnul Librimir și nu are domnul Brici.

banner 970 x 250