De ziua femeii Muzeul Caransebeș dăruiește „O floare, un zâmbet, un joc”!

picnic iulius1000x100

Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță din Caransebeș a marcat Ziua Femeii printr-un spectacol transmis online pe facebookul instituției de cultură.

Pentru că suntem în pandemie și în ultima săptămână a crescut numărul persoanelor infectate la nivelul municipiului Caransebeș, conducerea instituției muzeale a dorit să respecte toate măsurile de siguranță și să nu pună în pericol participanții la eveniment, astfel că a pregătit un material înregistrat (reportaj video) pe care l-a prezentat pe pagina oficială cu dedicație pentru toate doamnele și domnișoarele, ne-a declarat managerul instituției, dr. Dacian Rancu.

„Ne-am gândit să nu afectăm manifestarea care s-a dorit inițial un spectacol, însă din motivele cunoscute am decis ca spectacolul, de fapt reprezentația cu titlul: 8 Martie, o floare, un zâmbet, un joc, susținută de Ansamblul Zestrea Gugulanilor, coordonat de către instructorul Simion Dragalina, să fie înregistrată și difuzată astăzi, de ziua internațională a femeii”, ne-a precizat managerul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță.

leader board 728 x 90 px

În deschiderea manifestării muzeografa Carmen Neumann a vorbit despre importanța păstrării tradiției și portului popular, dar și a promovării jocului și costumelor populare din zona Banatului de Munte prin tânăra generație.