De pe stradă în casă! 129 de căței, adoptați anul trecut de la adăpostul Free Amely

Adăpostul pentru animale Free Amely 2007 face eforturi constante pentru a îmbunătăți viața animalelor fără stăpân, dar mai ales pentru a continua procesul de educare a lugojenilor și a locuitorilor satelor din apropiere în ceea ce privește abandonul animalelor.

O amplă campanie de sterilizare a câinilor și a pisicilor a fost derulată anul trecut prin intermediul Free Amely în Lugoj și împrejurimi, fiind sterilizate nu mai puțin de 597 de animale, dintre care 336 de câini și 261 de pisici, majoritatea deja gestante. S-a prevenit astfel apariția pe lume a sute de pui nedoriți, care din nepăsarea și neglijența oamenilor ar fi ajuns din nou pe străzi.

În 2019, în adăpostul situat pe drumul care duce spre Tapia, au intrat 148 de câini, dintre care 129 au fost adoptați, majoritatea în străinătate. Toți cățeii care pleacă din adăpost către alte familii sunt vaccinați, microcipați, iar atunci când vârsta lor permite, aceștia sunt și sterilizați.

La momentul actual, la Free Amely, viețuiesc 88 de suflete, dintre care 26 sunt pui. Cățeii așteaptă să fie adoptați de oamenii cu suflet mare, care își doresc un prieten pe viață. Totodată, animalele au nevoie de sprijin continuu din partea comunității.

„Ne este de folos în special hrana pentru puiuți, dar avem nevoie și de pături groase de iarnă și prosoape.”, spune Elena Balaj, administrator Free Amely.

Lugojenii care doresc să sprijine adăpostul Free Amely pot redirecționa 2% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii, fără a plăti niciun ban din buzunar.

Formularul 230 se depune până la data de 15 martie și se completează în două exemplare, dintre care unul se depune la ANAF.