Copiii cu dizabilități vor beneficia în Timișoara de condiții de recuperare la standarde europene

Cuib de vise 1000x100

Consiliul Județean Timiș are în proiect să construiască un centru modern de recuperare pentru copiii cu dizabilități. Investiția ar trebui să fie gata în doi ani, conform documentației realizate până în prezent. Cu tot cu TVA, Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități „Speranța” va costa peste 15 milioane de lei.

Aleșii județeni au aprobat studiul de fezabilitate pentru centrul care va deservi Centrul de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, școală din subordinea directă a CJT. Conform documentației, centrul de recuperare ar trebui să fie gata în 24 de luni. Firma care a realizat studiul de fezabilitate a propus două variante pentru proiect, una cu parter și trei etaje, apreciată drept optimă de către cei care au realizat documentația, sau varianta cu demisol, partener, etaj și mansardă, una ce presupune un nivel minim de organizare, după cum se arată în documentația aprobată. În mare parte, la centru vor fi sprijiniți copiii și adolescenții care au nevoie de servicii de recuperare sau terapie.

Centrul va avea un bazin de înot, dar și multe alte dotări. În clădire vor fi șase săli de grădiniță și nu mai puțin de șase cabinete de psihologie. De asemenea, vor fi 27 de cabinete pentru terapii specifice. În clădire vor funcționa și două cabinete medicale. Nu vor lipsi nici spațiile de cazare, pentru copii și părinți; de asemenea, va exista o sală de mese. La noul centru „Speranța” vor putea veni copii de la 3 luni până la 18 ani.

publicitate si promovare in ziar

Centrul va fi ridicat în zona cartierului Fabric, pe strada Cornelia Sălceanu.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/