De la mic la mare, bucuria de a salva natura este la ea acasă la Asociația Verde de Banat!

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Asociația Verde de Banat a participat, împreună cu Regia Apelor Române, la o acțiune de ecologizare pe malurile râului Bega, în urma căreia s-au strâns două camionete pline cu gunoi! Chiar dacă acțiunea s-a dovedit a fi un real succes, ignoranța unora doare!

Acțiunea de ecologizare a avut loc în perioada 25-27 octombrie, în zona Tomești, de la Mănăstirea Izvorul Miron și până la Izvorul Rece.

În cadrul acesteia, s-au montat panouri de promovare a zonei, inclusiv două panouri mari, la intersecția spre Pietroasa, pentru a promova Cascada Șopot, dar și pancarte care îndeamnă turiștii la civilizație și bun simț, plasate în mai multe poienițe și locuri de popas.

Deoarece nepăsarea unora lasă mult de dorit, s-au strâns două camionete pline de gunoi, adunat de voluntari de pe malurile râului Bega, pe porțiunea de la Mănăstirea Izvorul Miron și până la Izvorul Rece. Au fost găsite peturi, jucării stricate, haine, cauciucuri de mașină, bucăți de televizor și chiar o oglinda întreagă.

De asemenea, la Cascada Șopot, o echipă de voluntari harnici a montat băncile lângă masa construită cu ocazia acțiunii din luna septembrie și au mai fost făcute lucrări pe traseul de acces spre cascadă.

Cei mai mici voluntari au fost micuții de cinci ani, care au contribuit și ei la salvarea naturii, părinții inducându-le spiritul civic încă de pe acum!

Pe lângă acțiunea de ecologizare propriu-zisă, voluntarii au participat și la un concurs de ciclism din Pietroasa și au vizitat peștera de la Românești, unde au avut bucuria de a asculta cea de-a 35-a ediție a concertului Filarmonicii Timișoara.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01