De la Lazio Roma, la CFR Cluj! Portarul timișorean Ionuț Rus a semnat cu campioana României

CFR Cluj strânge tinerele talente fotbalistice de la Timișoara. După Sebastian Mailat, în capitala Ardealului a ajuns și portarul Ionuț Rus, un alt fotbalist format în curtea LPS Banatul și trecut și pe la prestigioasa Lazio Roma.

Conform anuțului făcut de agentul jucătorului, Cătălin Sărmășan, Rus a semnat pe cinci ani cu CFR Cluj. Înalt de 1,98 de metri, Rus va împlini anul acesta 19 ani, deci mai e eligibil U21 încă trei ani. Format la LPS Banatul, portarul a semnat la 16 ani cu Lazio, unde a stat doi ani. Din vară, a fost liber de contract, iar timp de câteva zile s-a pregătit chiar și cu ACS Poli, în septembrie, când antrenor era Ștefan Nanu. La Cluj se va reîntâlni cu Sebastian Mailat, alt junior format de CFR.

Mailat a ajuns la CFR Cluj în toamna lui 2017. Mijlocaș de bandă cu calități tehnice certe, Mailat era văzut ca unul dintre viitoarele transferuri la ACS Poli. Jucătorul a plecat însă liber de contract, după un memoriu depus pentru că era neplătit de 90 de zile. Ulterior, a semnat cu CFR, iar la vremea respectivă a fost un mare scandal, neelucidat complet nici acum, după mai mult de un an.

Daniel Benzar va juca la Călărași

Altfel, un alt jucător talentat crescut la LPS Banatul, Daniel Benzar, a schimbat clubul. De data aceasta, este vorba de un împrumut. Mijlocașul cu profil asemănător cu Mailat, născut tot în 1997, a fost cedat de FCSB la Dunărea Călărași, unde va juca sub comanda lui Dan Alexa. Benzar a mai jucat în cariera sa la Clinceni și Voluntari.

Sursa foto: Facebook