A filmat la înălțime aventurile lui Flaviu Cernescu, bocșeanul devenit personaj principal al filmului documentar „Transylvania Dragon” și nu renunță la sporturile extreme. Regizorul Sabin Dorohoi pregătește o nouă producție inedită, de această dată, cu Avram Iancu, românul de Cartea Recordurilor.
Sabin Dorohoi a plecat într-o nouă aventură. Nu în interes personal, ci pentru a munci la un nou proiect ambițios. Povestea a început în ianuarie, atunci când s-a decis să îl însoțească pe Avram Iancu, bibliotecarul din Transilvania, în încercarea de a traversa Dunărea pe lungime, de la izvoare, până la Marea Neagră.
„Am plecat alături de Avram Iancu. În luna ianuarie m-am alăturat expediției și cred că am fost primul om care l-a contactat efectiv pe Avram în dorința de a merge cu el. Atunci a fost doar un vis, o idee. Avram a fost foarte încântat, dar nu știam exact ce se va întâmpla, dacă echipa se va strânge sau nu. Dar când am văzut că lumea începe să se strângă, are echipă terestră, echipă acvatică, atunci am decis să mă alătur, fiind un proiect foarte serios”, povestește Sabin Dorohoi într-un interviu pentru Express de Banat.
Când vine vorba despre costurile unei astfel de producții, reșițeanul Sabin Dorohoi ridică din umeri. Nu poate stabili un buget, dar este convins că o echipă completă de filmare ar fi presupus sume colosale. „Dacă acest film ar fi realizat de Discovery sau National Geographic, probabil ar depăși milionul de euro. Ei ar veni cu o echipă serioasă, cu elicopter. Eu sunt unul singur și am o cameră. Mai mare, e adevărat, dar e numai una”, spune Dorohoi.
Filmul documentar „Swim” va putea fi vizionat în prima parte a anului viitor, după estimările producătorului reșițean. Sabin Dorohoi este convins că acesta va fi preluat de televiziunile din întreaga lume, fiind vorba despre un record: traversarea Dunării pe lungime, fără echipament de protecție. „Documentarul sperăm să îl vedem în prima parte a lui 2018, atunci să fie premiera națională. Ulterior o să fie lansat pe televiziuni, probabil și pe canale internaționale, la festivaluri. Vorbește despre o reușită umană mondială, la nivel internațional, mult mai sus decât celelalte proiecte pe care le-am făcut”.
Nu este un adept al sportului, dar îi place să îi filmeze pe oameni în acțiune. În plus, nu se gândește să facă un film despre el și proiectele lui, însă nu exclude posibilitatea ca, peste ani, să devină el însuși subiectul unei producții filmate de alții. „Se pare că documentarele mele merg pe direcția sporturilor extreme. Așa s-a nimerit, dar îmi și place chestia asta cu sportul, deși nu-l practic. Nu mă gândesc să fac vreodată un film despre mine, nu sunt Alfred Hitchcock. Poate la 80 de ani, dacă o să-l facă alții despre mine”, spune reșițeanul, amuzat la gândul ca el să se transforme în protagonist.
În ceea ce-l privește pe protagonistul din „Swim”, bibliotecarul Avram Iancu din Petroșani, acesta a ajuns duminică la Porțile de Fier I, după un traseu extrem de dificil, iar luni, la Severin.