Erou al României, primit cu brațele deschise la Moldova Nouă! „Primirea a depășit orice imaginație!” [FOTO/VIDEO]

Avram Iancu, înotătorul care a pornit într-o cursă nebună în urmă cu aproape două luni, a ajuns marți în apele românești ale Dunării, la Moldova Nouă. Eroul de Cartea Recordurilor a fost uluit de primirea pe care i-au pregătit-o cărășenii.

Avram Iancu, bibliotecarul de 41 de ani din Petroșani care s-a înhămat la traversarea Dunării de la izvoare și până la Marea Neagră, a reușit să emoționeze marți sute de oameni. Așteptat cu sufletul la gură de familie, prieteni și oameni simpli, dornici să-l cunoască, Avram a ajuns la Moldova Nouă la orele prânzului. A fost primit cu brațele deschise, așa cum se cade în cazul oricărui erou.

„Moldova Nouă are deosebita onoare de a-l primi pe Avram Iancu, nu pe cel din cartea de istorie, ci pe cel contemporan cu noi care face un gest uluitor pentru România de a parcurge Dunărea de la izvoare până la Marea Neagră înot. Sunt extrem de emoționat că a rânduit Dumnezeu să fie în aceeași zi cu hramul bisericii noastre și cu Zilele Orașului. Suntem bucuroși să ajungă la noi, pentru noi este un erou, un model, ne întărește că România poate să dea oameni puternici, oameni voinici, de care să fim mândri”, a declarat primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma, pentru Express de Banat.

CITEȘTE ȘI: Bibliotecarul Avram Iancu vrea să străbată Dunărea înot, de la izvoare. În periplul său se va opri și la Moldova Nouă

Dincolo de discursurile oficialilor, ale primarului Adrian Torma și prefectului Matei Lupu, a fost emoția. Momentul reîntâlnirii cu soția și copiii săi a fost unic pentru Avram Iancu, cel care și-a revăzut familia după aproape două luni și încărcat de sensibilitate pentru publicul numeros de pe faleza Dunării. Deși mulți s-ar aștepta ca un erou să își arate măreția prin atitudine, Avram Iancu s-a făcut remarcat prin simplitate. Fără să-și dea importanță, fără să epateze, Avram le-a mulțumit sincer celor care l-au ajutat și s-a îmbrățișat cu oamenii care l-au primit ca pe unul de-al lor. Ba mai mult, pe platoul de pe malul Dunării s-a încins o horă, Hora Unirii.

Foto: FantasticulBanat.com

1000x100 casa brutarului
expresb 1000x100

„Mai întâi de toate, aș vrea să încep cu mulțumiri. Mulțumiri față de Dumnezeu, care ne-a dat putere să ajungem până aici, ne-a ferit de boli, ne-a dat sănătate, mulțumesc echipei mele de suport, care face o treabă deosebit de grea, din spatele efortului meu, vitală. Este o tentativă de a realiza o premieră mondială pentru noi, românii. Vă mulțumesc că ați venit în număr atât de mare să îmi faceți o primire atât de călduroasă. Această primire depășește cu mult ceea ce mi-am imaginat. Nu este doar proiectul meu, este un proiect românesc care vrea să evidențieze România la nivel internațional și mă bucur foarte mult că presa din toate țările în care am înotat a vorbi foarte frumos despre țara noastră”, a declarat Avram Iancu la scurt timp după ieșirea din Dunăre.

YouTube video

Aseară, românul care a făcut atâția oameni mândri și-a exprimat încă o dată mulțumirea pe pagina sa de Facebook. „În sfârşit, acasă! După ce am străbătut înot 6 țări şi 4 capitale, după ce am îndurat hipotermie, caniculă, furtuni şi valuri, am atins pământul patriei noastre, la Moldova Nouă. Primirea a depăşit orice imaginație: 1000 de compatrioți!”

Toate detaliile despre proiectul măreț al lui Avram Iancu le puteți găsi pe pagina oficială http://iancuavram.ro/

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157687680413745″]