De la blocarea Drumului European 70, la marș cultural pentru revitalizarea stațiunii Băile Herculane

Deși s-a anunțat cu mare aplomb blocarea Drumului European 70 care traversează Băile Herculane, sub genericul „Herculane în flăcări și ruine”, cu două zile înainte de desfășurarea acțiunii, organizatorii s-au răzgândit.

„Am ajuns la Herculane, se încearcă folosirea și manipularea mea de către prădătorii politici, chiar cei din preajma mea au interese în afara ideii pentru care am venit să lupt. Nu iubesc bogăția, privilegiile și rangurile, nu pot fi atins de încercările lor de a anula acțiunea – Herculane în ruine!”, spunea Laurian Stănchescu, promotorul acțiunii, pe pagina sa de Facebook.

Marșul Torțelor și Marșul Culturii, a doua ediție la Herculane, au drept scop conștientizarea opiniei publice și a guvernanților asupra pericolului ce bate la ușa stațiunii de pe Valea Cernei, din cauza celor care au cules roadele bucată cu bucată, lăsând în urmă doar ruine și nepăsare.

„Orașul Herculane va fi sub asediul voluntarilor și patrioților care denunță jaful politic și luptă pentru redarea stațiunii, joi, 11 iulie, de la ora 21.00. La finalul marșului, în centrul civic va fi citit Memorandumul către Guvern și Țară și va fi semnat de toți cei prezenți la acțiune. Va fi un Marș al Torțelor și al Culturii, vom aprinde cercuri de candele, vom asculta cântece naționale în dreptul ruinelor. Vom prezenta tricolorul în doliu național până la venirea unui reprezentant desemnat de Cancelaria Premierului să se ocupe de problemele stațiunii și să-i înmânăm Memorandumul salvării stațiunii și redarea ei circuitului popular”, ne-a declarat Laurian Stănchescu, promotorul acțiunii, alături de Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România și prof. dr. Ilie Cristescu.

Stănchescu mai spune că a avut o primă întâlnire cu prim-ministrul Românie, Viorica Dăncilă, care s-a arătat interesată de stațiunea Băile Herculane și care l-a desemnat pe consilierul său Ioan Mihalcea să se ocupe de soarta stațiunii de pe Valea Cernei.
„Cu această ocazie vom pune bazele primei ediții a taberei anuale de Românism luminat și cucernic! Vă așteptăm cu frăție și sentimente patriotice joi, 11 iulie, de la ora 21.00 să vă alăturați grupului de voluntari inițiat de prof. univ. dr. Ilie Cristescu, scriitor și jurnalist”, a mai spus Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist, președintele Societății „Carpații, Mihai Eminescu”.