Vasilescu s-ar întoarce în Primăria Băile Herculane! „PSD trebuie să hotărască dacă își dorește ca eu să fiu candidatul sau nu!”

Luat pe sus de mascați și acuzat de o mulțime de fapte de corupție, dar găsit complet nevinovat de două instanțe de judecată, Nicușor Vasilescu intenționează să revină în funcția de primar al orașului Băile Herculane! Și-a anunțat deja candidatura!

Vasilescu și-a demonstrat nevinovăția în fața judecătorilor. A acționat statul român în judecată pentru prejudiciile suferite. S-a întors în politică. Mulți însă, spune acesta, îi cer să revină și în administrația publică, în postura de primar. „Am fost implicat în campanie la europarlamentare, drept dovadă, PSD a și câștigat la Herculane! Din 2015, când eu nu mai eram în politică, PSD a tot pierdut la Herculane, inclusiv alegerile din 2016. La aceste alegeri europarlamentare, deși orașul are primar liberal și au fost 1260 de turiști, care evident nu simpatizează cu PSD, am obținut cel mai mare număr de voturi. Concluzia mea este că oamenii din Herculane încă îmi acordă încredere și au votat PSD. E clar că nu toți și-au dorit să-mi arate că mă susțin pe mai departe, dar votul cetățenilor a fost destul de masiv înspre PSD. Repet, chiar dacă am avut atâția turiști, tot am reușit să obținem primul loc! Evident, în 2020 voi intra în această competiție, am luat această decizie datorită cetățenilor din Herculane. Sunt prezent zilnic în oraș și discut cu cetățenii și în proporție foarte mare îmi spun să nu renunț și să intru din nou în această competiție”, a declarat Nicușor Vasilescu pentru expressdebanat.ro.

Partidul nu și-a anunțat deocamdată candidații pentru alegerile locale din 2020, astfel că nici Vasilescu nu e sigur de candidatura sub sibla PSD. Asta mai ales că la Herculane și alți social-democrați și-ar încerca norocul. „Eu mi-am exprimat intenția și sunt prezent în această echipă a PSD-ului chiar dacă lucrurile nu sunt tocmai favorbaile în acest moment. Eu sunt genul de om care își respectă cuvântul. Odată ce pornesc într-o direcție, chiar dacă pe parcurs lucrurile se schimbă, eu rămân pe aceași direcție. Chiar dacă PSD-ul de astăzi nu mai e același PSD ca acela din urmă cu șase luni, ca atunci când am avut discuții și am stabilit cu doamna Luminița Jivan că mergem împreună, eu sunt și astăzi alături de această echipă. Voi rămâne alături de această echipă, doar că PSD trebuie să hotărască dacă își dorește ca eu să fiu candidatul sau nu. Poate că PSD are și altă obțiune pentru Băile Herculane!”, a explicat Nicușor Vasilescu.