„De deștepți ce suntem, în loc să facem drumuri, să facem spital, dăm banii CFR-ului!”

crina ioan (2)

„Le-a fost frică la ăia să fure atât, 4 milioane de euro!” „Era prea bătător la ochi!”, i s-a strigat lui Romeo Dunca după ce alți bani au fost alocați pentru trenul de mare viteză Reșița – Timișoara!

Controverse mari în continuare în Consiliul Județean Caraș-Severin, ba chiar acuzații că se sustrag șmecherește bani din bugetul public, din cauza proiectului privind modernizarea liniei ferate Reșița – Timișoara, pe care să circule un tren de mare viteză! S-a ridicat iarăși tonul în sala de ședințe a palatului administrativ după ce președintele Romeo Dunca a solicitat majorarea bugetului deja alocat proiectului derulat împreună cu Primăria Reșița, Primăria Timișoara și Consiliul Județean Timiș. Câte 100.000 de lei mai trebuie să aloce fiecare dintre cei patru parteneri. De aici și reacția lui Ioan Crina, consilier județean PSD: „Alți bani pentru acest tren științifico-fantastic? Ce-i cu ei? Că bani de drumuri n-avem să le facem oamenilor! Visăm ba tren cu hidrogen, ba electric!”

Romeo Dunca susține însă că sunt bani suficienți la Consiliul Județean Caraș-Severin, atât pentru modernizarea drumurilor, cât și pentru modernizarea infrastructurii feroviare. „O să facem și drumuri!”, și-a luat angajamentul președintele CJ. Acesta n-a știut să explice pentru ce anume e nevoie de suplimentarea bugetului necesar proiectului feroviar, dar s-a arătat mirat de tonul opoziției din CJ atât timp cât din cei 4 milioane de euro estimați inițial s-au cheltuit pe studii mult mai puțin. „V-a fost frică de sumele astea mari și s-a renunțat un pic în urma licitației, la jumătate. Vă spun eu, la licitație le-a fost frică la ăia să fure atât, 4 milioane! Vă spun eu sigur! Au zis că 2 milioane e destul! Probabil, le-a fost frică, vă spun eu!”, a intervenit iar Crina. „Era prea bătător la ochi!”, a completat liderul PMP Caraș-Severin, Lucian Voina.

1000x200 dacus 02

Mihai Bona, consilier județean PMP, atrage și el atenția: „să nu avem soarta ca și la spitalul modular!” Ba, tocmai la fel, explică Ioan Crina: „Banii erau cuprinși în PNRR și îi poate accesa CFR-ul. Scrie clar, cu subiect și predicat. Eu spun asta de 2 ani! Dar, noi, de deștepți ce suntem, în loc să facem drumuri, să facem spital, noi băgăm banii în ceva pentru care oricum ne dădea Uniunea Europeană. Îi dăm CFR-ului!”

publicitate si promovare online banner maxagro