De data aceasta, și acasă! SCM Poli a câștigat cu rivala Dinamo și la Timișoara

Handbaliștii de la SCM Poli au câștigat cu 27-26 primul meci oficial din 2019, chiar împotriva campioanei en-titre, Dinamo. Deşi Timișoara este doar pe locul 6, rezultatul aduce un moral foarte bun, mai ales că în trecut alb-violeții s-au impus cu bucureștenii în Capitală, iar acum au putut triumfa și acasă.

Poli nu a putut miza pe Șania, accidentat, dar nici pe Kocic, plecat în Serbia. Tcaciuc s-a achitat bine de sarcini între buturi, dar la fel a făcut-o, cel puțin în prima parte a meciului, și Saeid Hedaridad, pentru oaspeți. Dinamo a intrat mai bine în meci, iar Poli a avut nevoie de 13 minute pentru a prelua prima dată conducerea, după o aruncare de la 7 metri a lui Filip Marjanovic. S-a mers cap la capă, iar momentele tensionate nu au lipsit. Înainte de pauză, timișorenii au primit o eliminare de bancă, iar la cabine s-a intrat cu 12-12.

Jocul a continuat echilibrat, până în minutul 42, când bănățenii au luat pentru prima dată un avans de două goluri, după ce Orbovic a marcat pentru 19-17. Fără Mousavi, Dinamo nu a mai avut resurse să revină în joc. După minutul 22, Poli s-a desprins și la patru goluri avans. Pe final, „câinii” au tras să revină, dar cu tot cu time-out-urile cerute de Constantin Ștefan, au putut doar reduce diferența.

Cele mai multe goluri pentru Poli le-a înscris Filip Marjanovic, 8, urmat de Dragas, cu 6, Orbovic și Fenici, fiecare cu 4 goluri, Sadoveac, cu 3 goluri, Pribanic și Cîmpan, cu 1 gol fiecare. Muhamed Zulfic și Ante Kuduz au fost cei mai buni marcatori ai lui Dinamo, cu 7, respectiv 6 goluri.

Pero Milosevic spune că diferența trebuia să fie mai mare în ceea ce privește scorul final. „E o victorie meritată acasă. Nu am bătut aici de mulți pe Dinano, campioana. Nu a fost ușor, mult timp am mers cap la cap. Am avut și trei goluri la final, nu e bine că am terminat așa. Cine vede meciul vede doar un gol diferență, meritam să câștigăm cu 3 goluri. Dar Dragas s-a grăbit la o aruncare și nu am primit un 7 metri. Am jucat bine în atac. Tcaciuc a apărat bine, dar în ultimele minute am greșit eu, trebuia să-l înlocuiesc cu Varo, pentru că, la ultimele cinci-șase aruncări, nu a atins mingea. Dinamo e campioană, arbitrii și observatorii respectă mult campioana. E normal, au luat titlul în ultimii trei ani. Dar nu ne respectă pe noi, la noi acasă. Un meci bun, tare, am stat bine în defensivă. În atac am știut ce vrem să facem, știam că va fi greu să dăm gol cu Savenco acolo. Dar ne-am antrenat mult să îi facem să se miște. Nu am intrat bine în meci, cu aruncările lui Orbovic și Dragas, care avea poftă de joc, dar a căutat prea mult faultul și nu asta ne interesa. Suntem de trei luni fără Kocic. Sadoveac avea o mică entorsă, Șania are ruptură musculară. Eu de acum mă gândesc la meciul de la Buzău”, a precizat antrenorul lui Poli.

Constantin Ștefan a spus că nu a putut pregăti meciul cu toți jucătorii. „Vreau să felicit Poli pentru victorie, o victorie meritată. Din păcate, noi astăzi nu am reușit să ne facem jocul obișnuit și datorită apărării foarte agresive a celor de la Timișoara. Ne propusesem să luăm cele 3 puncte pentru că în clasament nu stăm foarte bine. Diferența s-a făcut între cele două apărări. Dacă meciul a mers cap la cap în prima repriză și mare parte din repriza a doua, noi nu am mai reușit să avem aceeași densitate în apărare, așa cum au făcut-o cei de la Poli pe tot parcursul jocului. Și astăzi nu am avut cei doi portari, din păcate, într-o formă cu care ne-au obișnuit. Întreg lotul s-a strâns cu două zile înainte, pentru că am avut patru jucători la campionatul mondial și doi accidentați. Nu am putut să pregătesc meciul cu întreaga echipă și lucrul acesta s-a văzut în exprimarea jocului. Va conta rezulatul, pentru că play-off-ul și-a schimbat desfășurarea, se intră cu puncte”, a precizat antrenorul lui Dinamo.

Poli joacă din nou duminică, de la ora 17,30, la HC Buzău.