De corect ce e președintele Dunca, mai mulți primari își pregătesc demisiile!

Una a promis, alta a făcut, astfel că locuitorii mai multor comune din Caraș-Severin au fost pedepsiți de președintele Consiliului Județean pentru că, în 27 septembrie 2020, au ales primari de la PSD, Pro România sau PMP!

Ion Poplicean, primarul comunei Sasca Montană, e doar unul dintre edilii care îl acuză pe Romeo Dunca de lipsă de imparțialitate, de împărțirea bugetului pe orice alte criterii, numai nu în funcție de nevoile comunităților și de performanța administrativă. Dunca nici măcar nu le-a ascultat argumentele unora dintre primari, iar aceștia sunt gata să-și scrie demisiile. Pentru că nici măcar nu mai speră ca președintele Consiliului Județean să-și schimbe atitudinea. Una arogantă și sfidătoare la adresa tuturor.

„Am fost împreună cu colegul meu de la Bozovici, cu Adi Stoicu, la ședința Consiliului Județean în care s-au repartizat sumele de bani către UAT-uri. Știam că mergem de amorul artei, dar nu ne așteptam să nu ne bage nimeni în seamă. Nu suntem noi mari oameni politici, dar suntem de câțiva ani în administrația publică locală și facem diverse lucruri, fie pe turism, fie pe dezvoltare. L-am bătut la cap pe domnul președinte cu drumul nostru, dar nu e corect cum s-au împărțit banii. Prima propunere m-a bucurat. Modificarea însă m-a frustrat și indignat. La fel sunt toți colegii pentru că nu e corect ce s-a întâmplat. M-am uitat pe site-ul Ministerului Dezvoltării unde apar toate primăriile din județ care au proiecte. Sunt comune cu câte un proiect, altele fără niciunul și au primit bani mulți, mai mulți decât cele cu foarte multe proiecte. Dacă se continuă așa, pe mai mulți dintre noi ne bate gândul să renunțăm și să facem altceva. Semnalele acestea de alarmă ar trebui să-l oblige să-și schimbe atitudinea atunci când e vorba despre banii publici!”, a comentat primarul din Sasca Montană.

Reacția lui Poplicean e mai mult decât justificată, comuna pe care o conduce fiind un important punct de atracție pentru turiști. E adevărat, acolo sunt Cheile Nerei, nu Muntele Mic și nici Nedeia. „Comuna Sasca Montană are patru proiecte pe PNDL 2, unul pe PNDL 1, unul pe fonduri europene. Avem cinci localități, Clinica Nera, Mănăstirea Nera, 13 biserici, 3 școli, echipă de fotbal, trei drumuri județene, Oravița-Potoc, Ciuchici-Sasca, Potoc-Valea Beiului, avem Cheile Nerei unde vin foarte mulți turiști.”, i-a reamintit primarul Poplicean președintelui Dunca. Degeaba!