De ce Pro România şi nu PNL sau PSD? Victor Ponta răspunde: „Ca să trăiască oamenii puţin mai bine, aşa cum au trăit în 2012-2015”

Cu ocazia vizitei efectuate în Caraș-Severin, mai exact în orașul Oravița, liderul Pro România, Victor Ponta, a ținut să le reitereze candidaților săi angrenați în câștigarea cât mai multor administrații publice locale din județ care este răspunsul potrivit atunci când, în campanie, electoratul va întreba de ce să acorde votul de încredere noii formațiuni apărute pe scena politică și nu partidelor tradiționale – PNL, respectiv PSD: „Pentru ca oamenii să trăiască puțin mai bine, așa cum au trăit în 2012-2015”.

„Poate vă întrebați de ce ne batem la nivel național. Ei bine, răspunsul este următorul: ca să trăiască oamenii puțin mai bine, așa cum au trăit în 2012-2015. Știți că și atunci, înainte să venim, se spunea că nu sunt bani, că nu se poate, că nu au nici de salarii, nici de pensii, nici de drumuri. Când am venit, s-a putut și au fost bani și oamenii au putut să trăiască mai bine. Eu vă zic doar atât: aveți curaj, luptați în fiecare localitate! Eu cred că Pro România este un proiect la care putem munci toți și pe care nu l-am făcut doar pentru anul acesta. L-am făcut în timp, asta pentru a avea posibilitatea de a construi, de a crește oameni tineri și de a avea alături de noi inclusiv oameni experimentați. Eu nu mă dau bătut, să nu vă dați nici voi și să știți că oamenii caută pe cineva. Nu mai vor nici PNL, nici PSD. «Pe cine atunci?», se-ntreabă ei. Vreau să le explicați și să le dovediți că merită să-i voteze pe candidații Pro România.”, a punctat Victor Ponta cu ocazia discursului susținut în orașul de pe Valea Carașului.

Chiar dacă situația de față nu este tocmai una prielnică pentru a face campanie, dat fiind contextul epidemiologic, totuși, fostul premier i-a-ndemnat pe membrii formațiunii să nu ignore regulile de prevenire a răspândirii COVID-19, dar mai ales să nu renunțe în a le oferi oamenilor explicația cât se poate de plauzibilă atunci când aceștia vor întreba de ce este vital ca politicul românesc să asiste la o schimbare majoră, o schimbare care nu mai aduce în centrul atenției formațiunile cu tradiție, ci Pro România:

„Vă rog să rămâneți sănătoși, să respectați toate regulile pe cât posibil. Nu îmi place nici mie să stau cu botniță, dar sunt niște reguli pe care trebuie să le respectăm. În același timp, vă îndemn să faceți campanie, să le spuneți oamenilor, să le cereţi votul, să le explicați de ce nu PSD, PNL, de ce Pro România și sunt convins că pe data de 27 septembrie, seara, toți cei care suntem aici, vom fi proprietari la un proiect mai mare: proiectul Pro Romania și mă bucur foarte tare că putem face lucrurile acestea împreună. Să dea Dumnezeu, și la Oravița, și în Caraș-Severin, și în toată țara, să reușim noi să schimbăm această direcție rea în care se duce toată România și în care se duc localitățile. Cum? Prind curaj, prin multă muncă și prin intermediul spiritului de echipă”.

(E).