„De ce nu ne consultă și pe noi cineva, domnule Tăriceanu?!”

banner publicitar

Biroul de conducere al ALDE Caransebeș contestă decizia venită de la centru prin care candidatul la alegerile prezidențiale este actorul și, de câțiva ani, omul politic Mircea Diaconu!

Președintele organizației locale, Dumitru Matei, spune că nu se poate ca toate deciziile ce se iau la București să fie fără o consultare în prealabil a celor din teritoriu, care au contact direct cu oamenii simpli. „Eu până acum am convins oamenii că domnul Tăriceanu este candidatul cel mai bun pentru ALDE la funcția de președinte al României. Cum pot eu acum să spun «știți că, acum, e cel mai bun Mircea Diaconu, pentru care până în 9 septembrie trebuie să strângem 500 de semnături în Caransebeș». Fără supărare pentru omul Mircea Diaconu, dar cum pot eu acum să spun altceva?! De ce nu ne consultă și pe noi cineva? Nici măcar de la județ nu am fost consultați. Domnul Tabugan nu are un reprezentant de la noi din birou la el la județ?! Cum așa?! Are toți angajații din Silvicultură la el la județ și eu sunt simplu membru în Biroul Județean, dar ca să dea ordine știe!”, s-a revoltat Dumitru Matei, președintele ALDE Caransebeș.

Alături de președintele ALDE Caransebeș este și președintele executiv Marian Corduneanu, care ne-a precizat că membrii de partid din urbea gugulană sunt revoltați de schimbarea făcută. „Ce să zic eu la oameni în situația asta? Domnule Tabugan, numai ordine știți să dați? Pe banii mei din pensie, eu dau 200 de lei pe lună la organizație și cu ce mă aleg? Eu am înființat organizația în Caransebeș… Ce alianță cu Ponta? Ponta ne-a trădat împreună cu Mocioalcă și acum ce?! Să fac alianță cu ei. Eu încerc să aduc semnături, dar nu știu care sunt avantajele. Or fi avantajele altora pe care nu le cunoaștem? Când mă obligă cineva să fac alianță cu frații nu știu care, eu plec, mai ales că eu nu am niciun țel politic să ajung undeva, iar dacă ceilalți nu îmbrățișează ceea ce gândesc eu atunci ne despărțim. Mă opresc oamenii pe stradă să-mi reproșeze, nu e normal!”, a adăugat Dumitru Matei.

Deputatul Ion Tabugan, liderul ALDE Caraș-Severin, îl invită la calm pe colegul său de partid, pentru ca nu cumva să fie nevoit să ia măsuri drastice. Parlamentarul a explicat că, venind mai târziu în ALDE și nefăcând parte din forul suprem al partidului, nici măcar el nu s-a exprimat cu privire la candidatul pentru prezidențiale. A fost o decizie politică luată la nivel central, care nu trebuie contestată. „Eu l-am tolerat destul pe Dumitru Matei, văd că n-a înțeles tăcerea mea. Dumitru Matei n-a făcut nici 2 la sută la europarlamentare, iar în Adunarea Generală făcută la Caransebeș a spus că trebuie să sprijinim PSD-ul. Dumnealui face acolo tot felul de lucruri pe lângă Statut. El a făcut scandal și pe la PSD, este un oportunist. Faptul că eu am lăsat lucrurile să se limpezească la București văd că a fost înțeles greșit de dumnealui. Vom sta de vorbă cât de curând în interiorul partidului”, a precizat pentru expressdebanat.ro, Ion Tabugan.