Serbările Cetății, înlocuite la Caransebeș cu un „bâlci mai muzical”

Se rupe șirul tradiției la Caransebeș. Serbările Cetății nu se mai organizează din lipsă de bani la Casa de Cultură „George Suru”, care a fost „jumulită” la rectificarea bugetară, după cum afirmă primarul Felix Borcean.

Caransebeșenii, dar mai ales elevii erau obișnuiți să înceapă noul an școlar cu focuri de artificii, care marcau sfârșitul celor 4 zile de Serbări ale Cetății, 4 zile de distracție în Parcul Teiuș.

Cum din bugetul Casei de Cultură trebuia să se achite cea mai mare parte a sumei, adică reprezentația și programele saltimbancilor, a spadasinilor și tot ceea ce creează tabloul unei cetăți, dar și factura soliștilor, se pare că nu s-a alocat suficient în acest an instituției, care a renunțat la organizarea manifestării. Anual erau suspiciuni din partea consilierilor din opoziție că s-ar scurge bani.

„Nu din cauza organizării în Parcul Teiuș a concursului Gugulan MTB Race de biciclete nu se organizează Serbările Cetății, nu are nicio legătură. Din cauza acelor «jonglerii» cu bugetul local care s-au petrecut în ședințele recente, când Casa de Cultură a fost jumulită și SPIR-ul (n.r. Serviciul Public de Întreținere și Reparații) și au crescut banii pe alte capitole.”, ne-a precizat primarul Felix Borcean.

Edilul a mai spus că totuși ceva acțiuni vor fi în Teiuș, dar nu Serbări, ci un Festival Balcanic, adică „un bâlci mai muzical”, după cum spune Felix Borcean, în jurul datei de 22 septembrie.