După destrămarea Viitorului, Caransebeșul trimite două echipe noi în Liga a IV-a

Omul de afaceri Dan Avram se ambiționează să investească în fotbal, după ce echipa Viitorul Caransebeș s-a destrămat. Prezent la un eveniment sportiv, alături de primarul Felix Borcean, omul de fotbal a anunțat că dorește să reconstruiască într-un timp foarte scurt o echipă pe care să o înscrie în Liga a IV-a și pe care să o predea la cheie viitorului primar al municipiului după alegerile locale de anul viitor.

Dan Avram spune că nu este o ambiție personală, deși joacă pe stadionul din Caransebeș din 1974. „Mi s-a părut în afara firescului ca municipiul Caransebeș să nu aibă o echipă măcar în ultimul campionat rezonabil din Caraș-Severin. Și atunci am decis să înscriem echipa Era Comexim în Liga a IV-a”, ne-a declarat Dan Avram.

Omul de afaceri spune că în aceste zile face eforturi deosebite pentru a strânge un lot de jucători, pentru că în Liga a V-a a avut old boys cu o medie de vârstă de 53,8 ani. Acum se caută tineri jucători doritori să reprezinte Era Comexim Caransebeș în campionat, pentru a fi legitimați și a li se face vizita medicală, timpul fiind scurt, spune omul de afaceri.

„Cei care au fost la Viitorul Caransebeș, deși erau localnici, s-au reorientat rapid spre alte zări, unde s-au bucurat de câte o sumă modică: Ezeriș, Lupac, Buziaș sau Buchin. M-aș fi bucurat ca ei să participe la demersul nostru, eu m-am încăpățânat să rezist anul acesta în Liga a IV-a, gândind că se va intra în normalitate și anul viitor sperăm să evităm ultimele locuri din această ligă și să predau orașului care să reînființeze, așa cum e normal, o echipă în acest campionat județean”, ne-a mai spus Dan Avram.

Patronul Era Comexim ne-a oferit și numele celor care se vor ocupa de echipă: Marius Puiu, antrenor, fost jucător în divizia C în Caransebeș, ajutat de Florin Ardeleanu – și el fost jucător la CFR Caransebeș și la Era Comexim. Cei doi au în plan să strângă un lot de copii alături de 3, 4 jucători mai experimentați: Liviu Arnăut, Mateaș Geovani, Costel Nemeș, Nicolae Manicea și Cristian Matei, doctorul echipei, care a jucat și la Caransebeș și Oțelu Roșu.

„Sper ca pe scheletul acesta să construim o echipă cu care să nu ne facem de rușine în acest campionat. Eu nu m-aș fi înscris dacă era o serie unică pentru că depășea posibilitățile mele financiare să fac deplasări până la Moldova Nouă, Oravița, Anina, beneficiind de acest avantaj, de crearea acestei serii la Caransebeș, am înscris și noi echipa și o să caut la școala sportivă să înființez și o grupă de juniori, sub 9-10 ani, cea mai mică posibilă și le vom asigura echipament și condiții de pregătire și deplasare pentru că fără această echipă nu putem participa în campionat”, ne-a mai spus Dan Avram.

Campionatul este programat la finalul acestei săptămâni. Dan Avram a mai adăugat că beneficiază de clemența municipalității pentru a juca pe Stadionul Municipal. Chiar dacă a avut și vremuri de restriște când s-a războit cu mai marii orașului, nimeni nu l-a îndepărtat de pe acest stadion.

El a mai spus că nu vede o adversitate înscrierea în aceeași ligă a echipei Autocatania din cartierul Balta Sărată. „Ambiția druckeriei este lăudabilă, dar fără un aport financiar, este inutil, dar am înțeles că se implică la echipă tineri cu putere financiară pentru că, trăgând linie, un barem acasă este 200 de euro”, completează Dan Avram.